13 житейски уроци от Старата година

План за успех през 2017 година
https://www.art1a1d.comАко погледнем назад към изминалата Стара година това, което тя ни показа и го съобразим с плановете си за Новата година, може да постигнем по-успешен краен резултат и да бъдем по-доволни от себе си.
Какво ни припомни 2016 година:
1. Нищо не е постоянно. Непостоянството е вечно : във всичко, във всеки и навсякъде.
Ако чувствaте, че при вас нещо е даденост- това е кратко усещане и трябва да му се радвате. През 2017 година- се наслаждавайте на всеки ваш малък успех. Радвайте се, че той е възможен, защото световният ред Ви дава такъв момент.
2. Големите планове често нямат успех. Успехът е цел, която сте си поставили и задачи, които искате да решите, за да стигнете до тази цел. И тъй като идва годината на Огненият петел,  характерна със своята сложност и конфликност- поставяйте си близки и реални цели, които ще Ви приближат към по-ясна и голяма цел. Бъдете реалисти.
3. 2016 ни доказа, че и най-добрият житейски план не върви по нашата схема. Допускайте в плановете си през тази година процент неизвестност, а тя може да ви донесе много и различни емоции.
4. Не се страхувайте да скочите в своите планове, защото иначе ще си стоите на едно място, а това е по-лошият план.
5. Другите култури не са опасност, ако държите  ума си отворен към тях. Учите се от техните успехи, неуспехи и хитрости. 2016 година ни показа, че нашият начин на мислене не е единственият правилен в света и ние не можем да бъдем най-умните и най-досетливите.
6. Не позволявайте на загубите Ви от 2016 година да пречат на движението Ви към нови печалби.
7. Не винаги сме с най-правилните хора – казва изминалата година. Така, че: обграждайте се с мислещи, мечтаещи и изпълнителни хора, но най-вече с такива, които виждат вашите възможности, дори когато Вие не ги откривате в себе си.
8. Не винаги Вашето, макар и правилно мнение по даден въпрос, е било разбирано и приемано правилно. Е – през тази година- имайте мнение, но не го налагайте на другите, защото лесно може да избухне скандал.
9. Понякога всички ни изоставят. И това е нормално. Тогава- ако сте сами- направете нещо, което не сте си позволявали, заради хората около себе си. Мързелувайте; ,,мързеливите дни” са катализатор на енергия за следващите ,,немързеливи дни” и понякога така се оказва, че мързелът е продуктивен . Българската поговорка: ,,Накарай мързеливия на работа, а той ще ти даде акъл”-на се отнася за разумните мързеливци, защото тяхното кратко безделие може да роди гениална идея. Това може да е начин да си върнете отново хората, които са Ви оставили самотни.%d0%b1%d0%be%d0%b9-%d0%bf%d0%bf
10. Не правете компромиси, за да впeчатлите някого. Вашият живот е само ваша житейска версия. Той е неповторим. Вие сте човешко същество със своя неповторимост.
11. Не се поддавайте на тъгата. Можете да бъдете щастливи само от факта, че сте на тази прекрасна земя и трябва да извървите своя път.
12. Ако тежки мисли Ви връхлетят-едно просто местенце от земния ни рай може да ги разбие.
13. Винаги бъдете малко по-любезни, отколкото е необходимо. Добрият поглед е заразен, а усмивката ражда топлина. Вие не можете да знаете какво преживяват хората около Вас и проявената любезност ще помогне на Вас и на околните.
Каквито и да са Вашите планове, не предизвиквайте Фортуна и Огнения петел
Посрещайте утрото с благодарност, деня с жизненост, а вечерта с надежда и пътят Ви през 2017 година ще бъде истински и добър. Правете добро, за да срещнете добро. Ако срещнете трудности- за Ваше успокоение- старите хора казват: ,,Всеки път има нагорнище и надолнище”. Така е с всеки човешки живот.

Успешни Нови дванадесет месеца!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+