Математическо състезание- онлайн- 4 декември

На 4 декември%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bc-4-%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%81
Ще се проведе състезание по математика през интернет, организирано от VIVA Cognita.
Лично аз сега разбрах за тази възможност и приведствам такава форма за конкурс.
Съзтезанието е за ученици от 3 и до 12 клас.
Провежда се в удобно за желаещите време- неделя.
Необходима е регистрация .
В един и същ ден и час всеки предварително регистрирал се участник в състезанието получава достъп за 60 минути до Работен лист, който съдържа 10 задачи за съответната състезателна група.

Това е времето, в което участникът работи върху задачите и изпраща (по интернет) решенията до организаторите на състезанието. Задачите са с избираем или свободен отговор (число или дума), които участникът записва в зададен формат в определено за целта поле на Работния лист. При решаването на задачите всеки участник може да ползва помощни средства и източници на информация (компютър, интернет, софтуерни системи като GeoGebra, книги, и т.н.) ̶ както е в реална ситуация при решаване на конкретен проблем от ежедневието. Голяма част от задачите са придружени от файл, който може да улесни изследването и решаването на поставената задача.

Изисквания към участниците:

1. Да сте ученик в клас, съответстващ на състезателната група в която се състезавате.
2. Да имате регистриран профил във VIVA Cognita.

Награди:

класираните на 1-о място: Таблет Lenovo T 3 8;
класираните на 2-о място: ваучер за верига книжарници “Хеликон” на стойност 50 лв.
класираните на 3-о място: Power bank VIVACOM 4 600 mAh.

Наградите обявени за състезанието се осигуряват от Vivacom и се изпращат по куриер или с други средства до адресите по регистрация на профилите във Viva Cognita. Преди изпращане, нашият екип се свързва с наградените за потвърждение на адресите. Изискване към всички наградени е да предоставят сканиран документ, удостоверяващ статут на ученик в съответен клас/група, в която са участвали в състезанието.

Всеки участник в състезанието се съгласява, че организаторите имат право да разследват случаи по подозрение за участие на един и същи участник с няколко профила и/или предоставяне на информация на други участници с цел постигане на по-висок резултат. Всеки участник в състезанието се съгласява, че организаторите имат право да искат допълнителна информация, свързана с такива разследвания и да вземат решения за наказание или дисквалификация от класирането, които са окончателни и не подлежат на обжалване.

Внимание! Регистрацията на профили се прекратява 4 часа преди обявения час на първия етап на състезанието.

Класиране:
1. Сумата от точките за подадените решения на задачите;
2. Засеченото време за решаване на задачите в работния лист от състезателя. Това време се засича от системата от момента на първото влизане на състезателя в работния лист, до момента на натискане на бутона “Изпрати решенията”.

Класирането и отговорите се публикуват във Viva Cognita до една седмица след състезанието. Изпраща се съобщение, съдържащо връзка към класирането до електронната поща по регистрация на профила на всички участвали.

Ако съществува ситуация, в която двама или повече участници имат еднакъв брой точки и еднакво време за решаване, за целите на класирането и съответно за разпределението на наградите се тегли жребий.

В класирането не могат да участват деца на служители на ИМИ-БАН и Vivacom.

ЗА ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ погледнете тук на сайта:

ръка За СЪСТЕЗНИЕТО

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+