,,Откраднат” педагогически опит

Предлагам на вашето внимание една игра,%d0%b8%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bf която педагогът  Румиела Маркова използва във своите часове, за да създаде емоция и в нея и чрез нея да вмъкне изучаваното от учениците в часовете.
Помолих колежката да споделя нейния опит публично и лично и тя даде съгласие, за което много благодаря.
Реших да проверя как ще се получи това с моите четвъртокласници, като използвах остатък от 7 минути в края на час по Изобразително изкуство, когато учениците изпълниха по-бързо своята работа.
Оказа се, че моите децата не се справиха толкова бързо, както учениците от видеото. Аз задавах въпроси от всички изучавани области- съвсем нарочно, за да ги разходя из всичко, което учим в уилище, доколкото е възможно това да става за 7 минути.
Самите деца разбраха, че знанията им не изплуват така бързо, както биха искали. Създаде се полезна емоция. Разбрахме се, че и друг път ще правим така. Може би следващите ни игри ще бъдат по-бързи и с повече правилни отговори, а децата почувстваха, че без стабилни знания не могат да играят, не са добри играчи в тази игра.
Аз съм доволна и се радвам, че взех  чужда идея, с която направих работата си по-разнообразна, а децата учиха и играха.

цитирам Румиела Марков: ,,Състезанието “Подарък” от предаването “Аз обичам България” във втори клас с онлайн таймер и звук “избухване на бомба”, но и допълнителна изненада: когато таймерът “избухне” дали ще спечели отборът точки (ако вътре има усмихнато смайлче) или ще загуби (ако личицето е като от Хелоуин)… Една бърза, образователна и емоционална игра, след която децата искат отново и отново да играят

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+