Умна слушалка

слуш,,The Pilo”- е комплект от 2 слушалки, мобилно приложение и зарядно устройство, които като поръчани през Интернет ще се доставят от САЩ на цена от 199 долара.
Някои хора вече ги нарекоха- ,,умни слушалики”- защото те премахват езиковата бариера като превеждат в реално време разговор между хора, говорещи на различени езици. Това е продукт на компанията Waverly Labs и тя ще започне масовото му производство. Фирмата твърди, че благодарение на най- новите технологии тази ,,джаджа” разпознава речта и прави машинен превод. Така хора, които говорят на различи езици ще се разберат в реалния момент. Лицата трябва да имат в смартфоните си инсталираното приложение. Вече са направени поръчки от клиенти и те ще получат своите умни слушалки през 2017 година.
Слушалките превеждат свободно между следните езици – английски, испански, френски, италиански и португалски. Между лятото и есента на 2017 г. ще бъдат добавени още езици – германски, иврит, арабски, а също и руски, славянски езици, източноазиатски и африкански езици.
Идеята от научнофантастичните романи хората от цял свят да се разбират какво си казват- вече е реалност. Езиковата бариера ще изчезне един ден напълно с помощта на технологиите!

/ по материали от масовия печат /

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+