5те идеи на Робин Шарма за личен успех

Той е наш съвременник, роден в Канада. Завършва право и започва своята юридическа robin-sharma-il-leader-che-non-aveva-titoli-corso-dal-vivo-a-vicenzaкариера. Срещите му с различни хора, изпаднали в затруднения и преследвани от закона започват да пораждат у него различни въпроси за човешката съдба и смисъла на човешкия живот. Пише книга, в която излага своите виждания. Копира я в близкия център и организира семинар за нейното представяне. Гостите на първата му публична изява са само 23 човека, от които 21 били негови роднини… Това е неуспех, който,  както казва самия Робин не го отказал, а го предизвикал да поправи няколко пъти книгата си и в тези опити той открил за себе си удоволствие от писането. Това го подтmonahat-koito-prodade-svoeto-ferariиква да направи втора книга: ,,Монахът, който продаде своето ферари”е издадена през1999 година. Тя също е един вид ,,самиздат”. Книгата попада в полезрението на директор на голяма издателска компания и  тя започва нейното бързо популяризиране. Тази книга предлага практически техники за личностно развитие на всеки, дава много примери и излага цитати на известни хора. Авторът е поканен да представи книгата си пред различна аудитория. По-късно Робин Шарма започва да пише и други книги, които са наръчник за личностно развитие. Получил популярност, Робин създава своя компания, която работи в сферата на лидерското развитие. Негови клиенти са били вече Nike, FedEx, IBM, GM, Microsoft, Kraft Foods, KPMG, Panasonic и много други, както и организации от ранга на NASA.
5 основни идеи пронизват книгите на Робин Шарма и неговата теорията за успешен живота:
1. Животът е кратък и трябва да се живее пълноценно и щастливо.
2. Животът е кратък и трябва да се работи пълноценно и на максимум.
3. Не се живее само с материални неща. Духовност е необходима.
4. Материалната страна е важна- тя допринася за щастието.
5. Дисциплинирана и постоянна работа за постигане на своите мечти и цели.
Много от вас, които сега четат това, ще затворят страницата… Трудната социална обстановка кара много хора да мислят само за личното си материално и физическо оцеляване. Личностното развитие остава на заден план. Но това разумно ли е?
Според Робин Шарма тъкмо времето на криза, хаосът и объркването могат да предизвикат човек да спре за миг и да си постави въпроса за истинските неща в живота и как ще продължи личният му житейски път. Как иска да види себе си в края на житейското пътуване?
Книгите и идеите на Шарма не са интересни за тези, които не желаят да действат, да променят своя свят, да направят житейски експеримент. Робин Шарма казва, че и най-малкото действие е по-добро от големите намерения, останали без последствия. Всеки човек трябва да открива у себе си сили, за да започне да действа, а всяка направена стъпка, ще му донесе нова енергия. Всеки човек има страхове, но ако им се поддава,  те го задържат ,,малък “в живота му.
След като се запознах по-отблизо с този автор и съветник за личностно израстване, аз разбрах-казано просто:
Мислене-идеи-действие-постоянство-радост от всеки житейски миг.
Нищо няма да се случи в живота Ви, ако се страхувате да промените своето житейско състояние и да направите крачка в друга посока.

От мен- попътен вятър !

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+