Искам да си купя дрон

Напоследък в езика ни навлиза една нова думадрон.%d0%b4%d1%80%d0%be%d0%bd
Думата ,,drone  ” -преведена буквално от английски език- означава- безделник. А като име на техническо средство:   безпилотен летателен апарат или иначе просто казано – летателен робот.
Това устройство е създадено в последните десетилетия за нуждите на военното разузнаване, но вече може да бъде и притежание на обикновени граждани от  цял свят.
За първи  път такъв апарат е разработен през 1933 година в Обединеното кралство и той е имал многократно използване .Управляван бил  дистанционно чрез радио. Машината получили името DH82A Tiger Moth. Била използвана от кралските военноморски сили в периода 1934- 1943 година. В САЩ използването на такива апарати става след 1940 година. В началото, в качеството му на самолет -мишена, а после за разузнавателни цели.
В 1951 година започва масово производство на този безпилотен апарта и всеки, който иска- може да си го купи. Цените са различни. Има и за обикновени купувачи и за хора с повече претенции към всяка стока. Естествено по-високата цена е определна и от по-добрите възможности на дрона-време за летене, начини за управление, връзката му с таблет и айфон, добра подвижност на камерата, видимост на заснемането….За съжаление военните казват, че дронът е устройство, което може да бъде иползвано за организиране и осъществявани на терористични актове.
Дронът е търсена стока за любителите на фотографии и филми на земната повърхност.
Тук е сайт, койтоп предлага продажба на дронове.
Ако Ви интересува или просто се любиопитни- можете да видите за какви модели и цени става въпрос.
ръкаДрон, модели, цени


А това е видео, направено от дрон:

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+