Креативните виждат друг свят

Креативност = изобретателност= творчество= конструктивносткреат
Човек, който креативен, значи е изобретателна натура с творческо мислене и съзидателни, конструктивни идеи. С една дума- различен от общата предства за характер, мислене и поведение. И като такъв в очите на околните  може да изглежда налудничав . Остава неразбран и често изоставен. Това обществено отношение изобщо не притеснява креативните хора по няколко причини:
1. Често те не са били отличните ученици в училище. Не обичат монотонността. Ако се занимават с такава работа- просто животът им го е наложил.
2. Изглеждат затворени, а всъщност  усещат света с много повече нюанси и детайли от останалите хора. Те са със силно изострени сетива към всичко около тях и приемат силно емоционално всичко.
3. Изглеждат самотници. Не е така. Те търсят самотата, защото така могат да се концентрират върху своите фантазии и идеи, защото светът за тях е място на неограничени възможности, които чакат някой да ги открие.
4. Търсят промени. Те винаги искат нещо различно и се стремят да създадат разместване в ситуации, а това създава притеснения у околните.
Защо тези хора, които не са най-умни и притесняват околните със воята странност,  са все повече предпочитани от работодатели на големи компании?
Отговор: Те акумулират идеи. Те мислят ,,извън шаблона”.

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+