Олимпиада за учители

олимуОт много четене попаднах на това. Материалът е от
http://www.edu.ru
Става въпрос за провеждане на ,,Олимпиада за учители” в Русия.
Такова нещо вече се провежда и в други страни:
http://www.buddy4study.com/
Московската учителска Олимпиада ще постави пред учители задачи, които да докажат техните знания по преподавания от тях предмет във връзка с други предмети, да извадят уменията на педагозите за универсална дейност в клас, чрез която да се формират у учениците основополагащи междудисциплинарни понятия.
Организаторите искат да видят доколко педагозите познават достиженията в своята област, на какво ниво владеят съдържанието на своя предмети и  дали умеят да  анализират инфографика /  визуално представяне на информация чрез илюстрации, диаграми, снимки, тримерни модели, анимации и др. В много случаи графичните елементи могат да бъдат придружени с текстови обяснения. Инфографиката се използва за илюстриране на процеси, събития, на различни механизми, и друга бизнес информация/…. , да работят с масиви от информация и различни информационни системи и т.н.
Самата Олимпиада се провежда на 2 етапа.
Целта е да се открие най-добрия педагог и той ще бъде номиниран за ,,Учител на годината”, което пък  ще го класира за участие в друг етап, който пък ще определи  ,,Учител на годината в Москва-2017″.
Мисля, че и при нас ще дойде такова състезание….
Целият свят търси най- добрите и ги изважда от масата чрез ,,масови” конкурси…

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+