Национално за празници

Нали занете , че в дамски фризьорски салон можете да чуете всякакви разговори.
Така си е!носия2
Вчера бях там и докато чаках своя ред, без да искам чух разговора на момиче на възраст около 8 клас и нейната съседка, както после разбрах.
Момичето говореше за първия си учебен ден в ново училище и как иска да изглежда. Коментираха прическата, но аз наострих уши, когато то каза, че напоследък харесва това, че  по различни празнични поводи- абитуриентски балове, национални празниции и сватби, младите хора започнали да избират модели, подобни на национално българско празнично облекло. Та момичето искаше да отиде с такава дреха на първия си учебен ден и обясняваше какво и къде търси.
Изненадах се!
Това ме зарадва.
Помислих си, че ако съм дизайнер- сега е моят момент. Ще произведа дрехи с много фолклорни мотиви или такива, които да са близки до облеклото на българина от миналото и да са на достъпни цени.
А за тази цел имам богат източник на  идеи- от цветове и модели, до дантели, шевици и наките.носия1
Жалко, че не мога да си направя такава дреха сама!
/ И да вметна: Преди време, когато бях в Австрия , се учудих като видях в магазин за облекло скъпа дреха, която наподобява  традиционното женско облекло и се запитах кой ли ги купува. 10 минути след това по улицата срещу мен се появи момиче с такава дреха. Не изглеждаше смешно по модерните улици на Залцбург/

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+