,,Facebook”

Социална мрежа е обществена група от хора между, които се съдават контакти.
,,Facebook”  e такава мрежа.фесбук
Знаете ли,че нейната поява е свързана с много проблеми.
Създадтелят на тази идея е студентът Марк Зукърбърг, който по време на своето следване  в Харвард прави директория за студентите там през 2003 година. Колегите му бързо започнали да я ползват, но Марк бил обявен от администрацията за нарушител на авторски права, застрашаване на лични права, намеса в свободата на личността и застрашаване на сигурността на хората. Сайтът е затворен. Марк продължава да работи по  усъвършенстването му и след известно време обвиненията срещу работата му били свалени. Той доразвива сайта  и му дава име- ,,Facebook”  .
Казват, че идеята  дошла от ученето на Марк в гимназията, в която при постъпване на всеки ученик давали справочник с адресите, телефомите и снимките на всички учащи и се наричал ,,Тhe Photo Address Book“, но всички ученици там  го наричали просто „The Facebook“ (букв. „Книгата с лицата“).
Постепенно сайтът на Марк става популярен, а самият автор посещава Москва, за да го популяризира и в Русия.,
След 2013 година страните с най-голям брой Facebook потребители са: САЩ, Бразилия, Индия, Индонезия, Мексико.
Потребителите са групирани по желания, интереси. Могат да правят страници. Да изпращат различни по вид съобщения и да управляват информацията, която те поставят в профила си и постовете си. Могат да правят реклами на свои дейности и продукти.
След 2013 година във ,,Facebook” са създадени приложения, които позволяват чрез модерните телефони хорат да поддържат връзка по всяко време от всяко място.
Днес вече Facebook е най-голямата социална мрежа, която работи на 70 езика. Централата  се намира в Силициевата долина в САЩ. Създателят на Facebook- Марк Зукърбърг е богат и щастлив човек, който участва в благотоворителност.
Тази мрежа е лесна за използване, но ако Вие решите да си направите профил,  внимателно прочетете какви възможности имате и как можете да управлявате своята информация.
,,Facebook” не е безопасно място !
За съжаление тази и други социални мрежи се използват и за много опасни за хората цели.
Лично аз мисля, че в тази мрежа нямат място деца, но за съжаление действителността е друга.
В някои щати на САЩ тази мрежа е забранена като форма на контакт между учители и ученици.
/ по материали от масовия печат /

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+