106 години от рождението на Адониран Барбоза

За добро утро една песен на Барбозо, чийто живот преминава през редица трудности, за да стигне до популярност, която продължава и след неговата смърт.бар
Той е роден в семейство на италианци със 7 деца, а рожденото му име е João Rubinato. Преместват се в Бразилия и там малкото момче започва работа от ранни години като чистач в железопътна компания в местния град, оператор на стан, художник, водопроводчик, амбулантен търговец, дори и сервитьор. Музиката е неговото влечение и той започва опити да композира и пее. Началото е неуспешно, но успява да сключи договор с Ноел Роса- извесетен бразилски музикант и композитор, който дава ново звучене на самбата и променя начина,  по която тя изглежда. Опасявайки се обаче, че един истински творец с италианско име “João Rubinato”, няма да бъде приет сериозно от публиката в Бразилия, той решава да смени името си. Тогава взема първото име на близък приятел- Адониран и второто име- Барбоза, на името на неговия самба идол и композитор Луиз Барбоза. След 1941 година успехът му се усмихва и той започва да става популярен в Бразилия.
И днес италианецът е един от най- почитаните музиканти на Бразилия, а на 6 август се навършиха 106 години от рождението му.

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+