Бон- Бон : ,, Ладо, ле Ладо”

борис чПриятел на детската вокална група “Бон-Бон” е композиторът Борис Чакъров.
Песните на “Бон-Бон” стават любими на няколко поколения, а някои от тях се изучават в училища и детски градини. Повечето ,,деца-бонбони” продължават своето обучение в НМУ “Л.Пипков” в София. Музиката става тяхна професия.
Екипът на”Бон-Бон” е създал и едноименното детско музикално предаване Бон-Бон. Водещи на предаването са деца. То възпитава добър вкус и дава музикална култура, въздейства на малките зрители по забавен, модерен и игрови начин.
В биографията си “Бон-Бон” има богат творчески актив и принос в благотворителните инициативи на България: “Българската Коледа”, “Великолепната шесторка”, “Уницеф”, “Надежда за Хаити”.
И Светът научи за “Бон-Бон”, когато беше открита страната БонБоландия! През 2007г. осем момичета от групата печелят Първата Евровизия за деца в България и на финала на JESC в Ротердам – Холандия се класират на престижното седмо място.
Екип от Лондон, впечатлен от Бон-Бон снима филм “Sounds like teen spirit” , в който разказва kак протича подготовката на децата от победата им в България до финала в Ротердам.
banner

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+