Малдивите- мястото, на което не може без религия

Малдивите са група коралови острови в Индийския океан и не са така са известни на света почти до 1970 година.
Обединени са в една държава и тя се включва към групата най-малките държави в света.
На архипелага няма нито една река или езеро и се усеща недостиг на питейна вода. Населението разчита на дъждовната вода. Тъй като почвата е хумус, който покрива пясъчник и пясък, освен кокосови палми, други растения не се развиват, а ако се появят- бързо умират, поради просмуканият със солена вода повърхностен слой.
МАЛДИВИТемпературите се движат целогодишно в рамките на 24-33 градуса Целзий. Нивото на Океана в този район се издига все повече и затова има прогнози, че ако този процес продължи….островите ще изчезнат.
Разказват, че на този архипелаг е имало хора още преди 2000 години. После започват да се заселват араби и персийци. Имало е моменти, когато са под владичеството на Португалия, Холандия…Последни техни владетели са англичаните .От 1956г са република- свободна, със свое управление. Местното население се е занимавало предимно с риболов, а сега е заето в сферата на туризма.
Малдивите са една от държавите, в които е забранен атеизмът и се наказва със смърт липсата на религиозна принадлежност. Ислямската религия суни се счита за основна на островите и е изискване за получаване на гражданство.
2004 година е тежка за Малдивите. Силно земетресение и невиждани до този момент вълни цунами нанасят сериозни щети на малката държава, но тя се изправя бързо, за да продължи пътя на своето съществуване.

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+