Съветите на Пантон -мода

,,Пантон” е компанията, известна със своята система за съответствие на цветовете (Pantone Matching System, PMS), изграждане на добро цветово пространство. Идеите на PANTONE са използвани от различни индустрии- мода, производство на бои, вътрешна архитектура…
През октомври 2007 г. X-Rite Inc закупува Pantone Inc. за US$ 180 млн.
Според „Пантон” цветовете за модния сезон пролет/лято трябва да те отведат на някое приятно слънчево място, където да получиш възможност да се отпуснеш, да се почувстваш свободна да покажеш своята истинска същност.
Този сезон дизайнерите са повлияни изцяло от света на изкуството, като оставят на заден план cvetove-pantone-2016технологии. Една дума обединява всички модерни цветове през идващия сезон и това е ЩАСТИЕ. Именно ярките, набиващи се на очи, свежи тонове са модерни през тези топли  месеци. Тези нюанси  вдъхват оптимизъм и носят очакване  за предстоящи нови и красиви моменти. Те създават   спокойствие и душевен мир. Както и през сезон есен/зима и през лятото продължава тенденцията да се обръщаме  към красотата на природата, разходката на по-спокойно място, където може да ни води едно  от най-човешките чувства – доброта, любов и любопитство към това, което природата ни предлага в нейния най-чист вид.
Друго вдъхновение за дизайнерите е контраста между забързаният град и буйната растителност, което създава наистина неочаквани цветови комбинации, напомнящи, както за градската архитектура, така и за бягство на далечно и безлюдно място. По този начин дизайнерите се опитват да  накарат  всеки да се замисли за истинските и смислени неща, които го заобикалят. Не случайно много от майсторите на модата са повлияни от художници като Пикасо, Анри Матис, Франк Стела и много други.
Унисекс палитрата продължава да бъде актуална и през сезон пролет/лято 2016. И при мъжките и при дамските колекции вниманието е концентрирано върху живота, свободата да бъдеш себе си.
“Пантон” отново представя десет основни цвята, с които всеки  ще се чувства в крак с последните модни тенденции през сезон пролет/лято 2016. Два нюанса изпъкват по-осезаемо, това са розов кварц и ведро синьо, наречено още “серенити”.
Розов кварц. Това е цветът, който носи в себе си чувство за спокойствие, но и за ново начало. Напомнящ пъпка на цвете, ведър залез в безгрижните пролетни и летни месеци.
Прасковено ехо. Модата обича оранжевото от много години и през 2016 това продължава да е така. Прасковеното ехо е цветът, излъчващ приятелство, топлина, достъпност.
Цвят Серенити / ведро синьо е оттенък на синьото, който пък е цветът на спокойствието. Това е нюансът, който подтиква към мечтателност. Не случайно е и сред топ цветовете на 2016 г.
Цвят лютиче. Името на този цвят подсказва, че е оттенък на жълтото. Дизайнерите са създали перфектна симбиоза между жълтото и цветът горчица. Това прави този цвят контрастен на всички други тонове, защото създава усещане не толкова за обичайното спокойствие, колкото за игривост, веселба, щастливи слънчеви дни. Цветът лютиче се комбинира отлично с всички останали цветове, като дори им придава липсващата яркост и отличителност.
Световните дизайнери смело включват цвят лютиче в своите колекции за пролет/лято 2016.
Тюркоаз. Този цвят принадлежи към синьо-зелените нюанси. Неговата яркост и изразителност го причисляват към игривите цветове, но през новия сезон този цвят носи съвсем различно настроение – на мекота, чистота и спокойствие.
Сиво-лилаво. Всеки сезон се нуждае от доза неутрални цветове – сиво-лилавото е точно такъв цвят. Лилавото придава изтънченост на сивия оттенък, с това този цвят успява да избяга от скучната гама.
Цвят Фиеста – ярко червен нюанс с фин жълт оттенък. Това е цветът насърчаващ към непознатото. Макар и огнен, този цвят също има мек характер.
Студено кафе или топло кафяво. Този цвят е идеален за горещите летни дни. Нежен нюанс, който изразява неутралната красота.
Зелен лъч – ярко насочено внимание към природата, дори и в градски условия. Това е цветът, с който ще развеселиш ежедневието си.
Пролетта и лятото се характеризират с голямото разнообразие от цветове.
Разбира се класическите цветове като черно и бяло винаги ще бъдат на мода, но има и още няколко нюанса, който изпъкват по-ярко.
Традиционно черно – това е цветът, който е актуален през всеки сезон, дори и през топлите месеци той не остава на заден план.
Бяло. Кой не харесва чистотата и свежестта на белия цвят? Това е може би най-често срещания цвят на световните модни подиуми.
Люляковият нюанс е един от най-красивите и нежни цветове за сезон пролет/лято 2016.
Коралово – цвят, който никога не омръзва. Съчетание между розово и оранжево. Този цвят излъчва позитивизъм и настроение.
Цветните мотиви и флоралния принт продължават да са сред топ модните денденции за 2016. Дамско сако с флорални мотиви в цвят корал.
Пролетта и лятото са сезоните на настроението, забавлението, но и на почивката и спокойствието. Светът на модата изцяло е обгърнат от тези емоционални състояния, от нуждата на човека да се потопи в спокойствие и да забрави за малко за забързаното си ежедневие. Всичко това изразяват цветовете на 2016 година. Както знаеш в света на модата няма по-добър приятел от Ефреа и през сезон пролят/лято тя ще бъде твоят моден гид, защото външният вид винаги ще бъде от значение.
Какъвто и цвят да изберете за своите дрехи или дом той нека бъде съобразен с вашата фигура и личностно усещане за стил.

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+