Опасно наследство-Джефри Арчар

За тези, които си почиват и обичат ,,криминалетата” са книгите на Джефри Арчар.
Той е роден в Лондон през 1940 година.
Завършва образование в оксфордския колеж- Брейсноуз. Имал е успехи в спорта и затова получава и диплом за треньор.дфжефри
Той се жени за своята университетска приятелка Мери. През 1967 година може да се каже, че започва политическата му кариера, защото става член на Лондонският градски съвет, а много скоро става и един от най-младите членове на английския парламент. Напуска политическите кръгове през 1974 година и прави вложение на свои капитали в канадска компания.
За да получава и други доходи Арчар решава да се занимава и с писателство. Първият му роман: ,,Нито пени повече, нито пени по-малко”- може да се каже, че отчасти е и автобиографичен. Критиката не му дава добра оценка, но книгата набира популярност. Следващият му роман.: ,,Говори ли президентът?”- предизвикал скандал между Великобритания и САЩ, но така направил Арчар един от най -известните писатели, пишещи за политика. Малко след това Джефри е отново в политиката и оглавява консервативната партия на Маргарет Тачер. За съжаление писателят попада в политически скандал и това го принуждава да се оттегли от политическа работа- вече окончателно. Следват неспокойни житейски години за Джефри. Той дори попада и в затвора за 4 години, поради лъжесвидетелстване в съда.
Може би писането е това, което го е успокоявало или радвало, защото през всичките си години на трудности Джефри Арчар пише пиеси, разкази, дори детски книги. Най-голяма популярност му носят неговите криминални романи.джефри
У НАС СА ИЗДАДЕНИ: ,,Професионалистът” , ,,Тревата там е по-зелена”, ,,Нито пени повече, нито пени по-малко”, ,,Опасно наследство”, ,,Аферата Ван Гог”, ,,Четвъртата власт”……,,12 клопки”….
Искам да Ви препоръчам книгата:
,,Опасно наследство”
В нея се разказва как едно на пръв поглед съвсем невинно писмо, написано от опозорен полковник в последните му часове, към неговия единствен син- Адам, предизвиква поредица от сложни събития. В разстояние на броени дни след отварянето на пожълтелия плик приятелката на Адам Скот е убита, а самият той се налага да се спасява от сериозно преследване.
Започват събития, които заплашват дори да разтърсят устоите на света…..Какво става с Адам?…..
Тази книга е за всички, които обичат шпионските игри и преследвания, а уникалният стил на писане на Джефри Арчар превежда с лекота читателя из дебрите на тайнства, заговори и преследвания.
Приятно четене!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+