Принципът на Дилбърт

 ,,Принципът на Дилбърт”11988403_737236753049753_3120173116876100103_n
Авторът на тази книга -Скот Адамс започва да публикува в “Уолстрийт джърнъл” серии от карикатури за абсурдните канцеларски ситуации. Комиксите му се радват на небивал успех и скоро личната електронна поща на Адамс е претрупана от писма на читатели, които разказват собствените си перипетии в службата. От всички получени истории авторът успява да извлече основните принципи, които управляват света на бизнеса и определят живота на редовия трудещ се.
Всъщност, “Принципът на Дилбърт” е офисбиблия. Или по-скоро контрабиблия на идиотизмите от работната среда. Героите на Скот Адамс работят с лаптопи и джиесеми, но психологически и емоционално възпроизвеждат някои култови образи от литературната класика. Изобщо, тази книга е насоча към “малкия човек”, обезличен сред гигантоманията на корпоративното общуване.
За онеправданото чиновничество Скот Адамс е шут, който не се свени да шамаросва с думи цялата оядена бизнес върхушка на модерния свят.
В тази книга нашият малък човечец-учителят -работещ и неработещ с лаптоп, ръководен и наставляван от не толкова силна и модерна върхушка, живеещ в страна на негигантски корпорации, изпада в подобни ситуации и може да намери правила за утеха…..

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+