5 причини да има лятно четене по списък!

За какво е този списък с книги за четене?-ще кажат някои колеги и родители …
Имат право да задават въпроси-нали е демокрация…
???????Списък с книги трябва да има, защото:
1.Училището е субектът , който трябва да разпръсква култура и да създава личности с интереси и собствен почерк в живота.
2.Не всички родители могат да насочват правилно четивния интерес на децата.Има семейства, в които не се чете, но децата -те може да проявяват интерес към книгите.
3.Списъкът, /ако бъде прочетен/-подпомага децата в часовете по четене, когато те ще се запознават с различни автори и техните произведения или откъси от такива.
3.Има автори, които всички деца трябва да познават и те са посочени в такъв списък-не може без Елин Пелин, Ран Босилек,Ангел Каралийчев,Валери Петров…и т.н.
4.Четенето е начин да бъде запълнено свободно време.
5.Четенето разширява познанията на малките ученици,поддържа тяхната грамотност , разширява представите им за света и човешките взаимоотношения….
Този списък  има препоръчителен характер, защото:
Така , както хората обичат различен храна, така и интересът им към определени книги е различен.
Аз лично обичам автобиографични и исторически книги, защото си мисля, че всички други книги са загубено време…, но мои приятели обичат криминалните романи…Така е и при децата:едни обичат приказките , а други-приключенските романи или  фантастиката…
Не е важно кой какво обича.По-ценно е да се чете и ако малкият ученик не знае какво да прави в свободното си време-по-добре е да погледне към домашната библиотека,градската библиотека …..

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+