,,ОХ, квестор съм!’

В реда на мисли за приключването на учебната година на преден план стоят зрелостни изпити ……полиция
Много са коментарите по повод квесторството в залите и предприетите почти полицейски мерки, които обикновените учители трябва да съблюдават и спазват……Но все си мисля, че когато някой иска да прескочи правилата -търси и намира начини, а съвременните младежи, ако не са подготвени отлично по български език , са много добре информирани и подсигурени технично…
Ето един такъв начин да  се спазват правилата:
,,Смарт часовник за преписвачи – хит сред зрелостниците”-/по материал на ,,ХАСКОВО. НЕТ” /
Българските закони не забраняват продажбата и употребата на такива устройства. По тази причина всичко остава в ръцете на квесторите – дали ще съумеят да сгащят и изобличат измамниците.
Български сайтове предлагат “часовници за преписвачи” с цени, вариращи от 69 до 160 лв. В тях по електронен път се въвеждат и четат впоследствие текстови файлове. Продуктите се рекламират с това, че имат паник бутон, който бързо скрива текста и показва стандартен циферблат. Устройствата не се влияят и от заглушители.
Друг хит на пазара на преписвачите са микрослушалки с телесен цвят, които се поставят в ухото и по тях се диктуват темите. Проблемът при безжичните предаватели обаче е, че модерните университети вече разполагат с мощни заглушители, които блокират радио- и телефонните сигнали.смарт
Преди да ползвате микрослушалката обаче, трябва задължително да си почистите изключително добре ухото. Иначе не работи. Пише го в инструкциите. След се сложи в ухото, слушалката се свързва в буксата за хендсфри на телефона и готово.
Не по-малко находчиви са и някои от аналоговите методи за измама – например отлепяне на етикета на шише с минерална вода, написване на формулите на гърба и повторното му залепяне. Внасянето на вода в залата не е забранено.
Разновидност на този чалъм е да се използва бутилка от кола. Сканира се етикетът и след това се отваря с рhotoshop. Изтрива се текстът за състава и производство и се нанася необходимата информация. След това се сканира, принтира и се залепя като нов етикет на бутилката. Може да се въоръжите с повече бутилки. Така де, кой може да ви ограничи пиенето?! Но все пак не правете малък склад от напитки.
Засечени са и готови написани теми върху празни бели листа, но с невидимо мастило, което можеш да видиш с очила със специални стъкла, неотличаващи се на външен вид от обикновените. Сядаш, вадиш нужната тема и просто преписваш невидимия текст с химикалка.
Е , това е!
Всяко действие си има противодействие, а този, който преследва цел-има още по-голямо действие…и нарушава правилата…
Какво ще направят ,,даскалите”-/малко унизителна  позиция-ама такава е ситуацията…../
Успешна акция, колеги!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+