19 май- да спортуваме!

Здравейте!Лека седмица,
защото,ако обществото си мисли, че и ние като учениците започваме почивка-това е заблуда….
Седмицата от 16 май-до 20 май е бих казала- почивна само за учениците.
Като добавим и времето от 23 май-до 20 май-…..Получават се цели 2 седмици неучебни.Rest-Relaxation
За учениците от 2,3 и 4 клас остават само 27, 30 и 31 май.
Това се получава, поради изпитите на зрелостниците и 7 клас.Сградите трябва да бъдат свободни и хоп-всички други ученици не учат.
16 и 17 май са учебни -но аз знам, че никакъв нормален учебен процес няма да се проведе.Не, защото аз няма да работя, а защото учениците само ще присъстват в клас без да чуват и виждат какво се прави в час и така този двустранен процес-обучението в клас-няма да се проведе….Още повече, че децата са превъзбудени и в приповдигнато емоционално състояние-съвсем възможно е в междучасията да се получат и злополуки..С една дума-учителят ще прави опити да работи, но още повече усилия ще влага в опазване здравето на децата …….
Може би в тези дни ще е добре да се обърне внимание на предстоящият празник на – 24 май……
19 май-Приветствам идеята за спортен ден в училище, но училищният двор трудно ще побере толкова много класове…Добре, че до нашето училище е Морската градина , та ще може част от паралелките да реализират деня си и идеите за спорт  там….
Празникът на Славянската писменост и култура в училище почти няма да се забележи от малките палавници, защото дни преди тази славна дата- 24 май-те си знаят , че иде -или вече е дошла -ВАКАНЦИЯТА-най- любимата и най-голямата….
С една дума-учебната година за учениците от 1 до 4 клас свърши…..Ама по календар има още 2 седмици , че и отгоре……
Учителите- да му мислят…..
Като се започне с ,,полицейското”- квесторство по разни изпити….., та се свърши с различни справки, отчети, съвети …и разни други заключващи учебната година мероприятия…..
С една дума-ЛЕКА СЕДМИЦА!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+