Сценарий – Първа пролет

Вероятно, още в началото на годината сте определили какви празници да отбележите със своите ученици в клас.
пролМесец март има много интересни дати-сериозни и такива, които създават ново настроение с наближаване на новия сезонПролет.Времето за подготовка на няколко празника е прекалено малко, но ако сте решили да направите нещо-може да намерите начин.
Ето няколко варианта как да си спретнете бързо весел пролетен празник :
1 идея:Направете си рецитал от стихове за сезоните и наредете изложба от направеното в часовете по Изобразително изкуство и Домашен бит и техника.Изпейте весели школски песни , а после му друснете едно хорце.
2 идея:Направете си драматизация на приказка- във всеки учебник за всеки клас има нещо подходящо.В случая е по-сложен подборът на декор и костюми, а за драматизация те са много важни.
3 идея:Направете литературно четене с предварително поставена задача учениците да подберат сами текст, свързан с пролетта и да четат, ако е кратък или да го разкажат пред публика.Като за тези, които не искат да разказват, а обичат да рисуват задачата може да е – да направят илюстрации на отделните момента от текста, който те са прочели, а публиката да познае какво е чел художникът.Сигурна съм, че ще Ви се получи интересен разговор.
4 идея: Карнавал на цветята-досещате се нали…? или -Дискотека на цветята….
А за тези, които залагат на готова идея тук е един сценарий:

imagesRRRRRRR - КопиеСценарий-Първа пролет

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+