Смартфон или Айфон

айфон333
смартфон
айфон
айфон

Нашите ученици вече имат последните средства за комуникация-Айфон или Смартфон.Някои родители понеже държат да бъдат в крак с развитието на технолгоиите , след като си купят нов и модерен телефон-подаряват на децата си ,,остарелия”.Така в ръцете на учениците се оказват уреди, които имат много възможности.Част от децата знаят как да ги използват за нещо по-важно от разговори във Вайбар или Скайп, но други-само си губят времето с тях като си играят игрички, които на практика не им дават никакви нови и образователни знания.
Та като гледах в ръцете на част от моите ученици тези ,,модерни джаджи”-ги попитах:,,Айфон ли е това или смартфон , което имат”.Малчуганите ми отговаряха с гордост какво притежават , но като поисках да ми кажат каква е разликата между едното и другото устройство-те вдигаха рамене.
А вие-уважаеми възрастни-знаете ли какво е СМАРТФОН и какво АЙФОН.
Първо се появява Смартфона.През 1994 година се появяват тези сложни телефони с много възможности -провеждане на разговори, изпращане на имейли, гласови съобщения, адресна книга, календар с опции за планиране на дейности.Имат сензорен екран и часовник.Първите бройки, които се произвеждат тогава надхвърлят свето време и не могат да получат популярност, защото мрежата не е готова-няма бързи мобилни връзки, браузъри и приложения.
2000 година дава старт на това устройство, което фирмата Компанията ,,Ериксон” доусъвършенства и пуска на пазара с името ,,смартфон”. Моделът Р380 има операционна система Symbian .Той е комбинация между телефон и цифров помощник, поддържа уевбраузър , има сензорен екран.
През 2007 година компанията ,,Епъл”-показва своя Айфон.Той има всичко, което може да има един компютър.Може да се използва интернет, електронна поща. Разполага с възможности за видео и аудио записване и възпроизвеждане.
В момента има 6 модела Айфон , като всеки един от тях е с все по-добри характеристика на своите възможности.
Айфон 3 има 3джи мрежа и джипиес.
Айфон 4-вече има 2 камери и гласов контрол, двуядрен процесор.
Айфон 5-излиза през 2012г.Той има още по-бърз процесор и още по-добра камера.
Айфон 6 е последният модел и логично той има още по-добри технически характеристики .
Олекотен , но с по-голям капацитет на процесора.Покритие против отпечатъци върху екрана.Камера с много възможности и автоматично стабилизиране на изображението.Разпознаване на лица.Възможности за аудио и видеозаписи.Мобилна и безжична връзка.Вградена батерия с удължен режим на работа и бързо зареждане….
Е ,това са двата апарата , с които компаниите-техни създатели и производители са в конкуретна битка на пазара.
Уверихте се ,че те имат много възможности.
Голяма част от хората си ги купуват , без дори да използват всичките им опции.Защо е необходимо това?
Не е ли по-удобно да имаме апарат, който прави това, което искаме?
Или сам за да сме в крак с времето даваме средства за нещо, което не използваме напълно.
Аз имам Айфон.Ползвам голяма част от възм0жностите му, но ми трябваше време , за да свикна да работя , за да премина от GSM към този всеможещ малък компютър iRhone.

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+