13 житейски уроци от Старата година

План за успех през 2016 година
Ако погледнем назад към изминалата Стара година, това-което тя ни показа и го съобразим с плановете си за Новата година, може да постигнем по-успешен краен резултат и да бъдем по-доволни от себе си.
Какво ни припомни 2015 година:
21. Нищо не е постоянно.Непостоянството е вечно -във всичко , във всеки и навсякъде.
Ако чувствaте, че при Вас нещо е  даденост -това е кратко усещане и трябва да му се радвате..През 2016 година -се наслаждавайте на всеки Ваш малък успех.Радвайте се, че той е възможен, защото световният ред Ви дава такъв момент.
2. Големите планове често нямат успех.Успехът е цел, която сте си поставили и задачи,които искате да решите , за да стигнете до тази цел.И тъй като сме в годината на палавата и непредсказуема маймунка-поставяйте си близки и реални цели, които ще Ви приближат към по-ясна и голяма цел.Бъдете реалисти.
3. 2015 ни доказа, че и най-добрият житейски план не върви по нашата схема.Допускайте в плановете си през тази година процент неизвестност, а тя може да ви донесе много и различни емоции.
4.Не се страхувайте да скочите в своите планове, защото иначе ще си стоите на едно място, а това е по-лошият план.
5. Другите култури не са опасност.Напротив-дръжте ума си отворен към тях.Учете се от техните успехи, неуспехи и хитрости.2015 година ни показа ,че нашият начин на мислене не е единственият правилен в света и ние не можем да бъдем най-умните и най-досетливите.
6. Не позволявайте на загубите Ви от 2015 година да пречат на движението Ви към нови печалби.
7. Не винаги сме с най-правилните хора -казва изминалата година.Така, че-обграждайте се с мислещи, мечтаещи и изпълнителни хора, но най-вече с такива, които виждат вашите възможности, дори когато Вие не ги откривате в себе си.
8. Не винаги Вашето, макар и правилно мнение по даден въпрос, е било разбирано и приемано правилно.Е – през тази година-имайте мнение, но не го налагайте на другите.
9. Понякога всички ни изоставят.И това е нормално.Тогава-ако сте сами -направете нещо, което не сте си позволявали, заради хората около себе си.Мързелувайте-,,мързеливите дни” са катализатор на енергия за следващите -,,немързеливи дни” и понякога така се оказва, че мързелът е продуктивен .Българската поговорка: ,,Накарай мързеливия на работа,а той ще ти даде  акъл”-на се отнася за разумните мързеливци, защото тяхното кратко безделие може да роди гениална идея.Това може да е начин да  си върнете отново хората, които са Ви оставили самотни.
10.Не правете компромиси, за да впeчатлите някого.Вашият живот е само ваша житейска версия.Той е неповторим.Вие сте човешко същество със своя неповторимост.
11. Не се поддавайте на тъгата .Можете да бъдете щастливи само от факта , че сте на тази прекрасна земя и трябва да извървите своя път.
12. Ако тежки мисли Ви връхлетят-едно просто местенце от земния ни рай може да ги разбие.
13. Винаги бъдете малко по-любезни, отколкото е необходимо.Добрият поглед е заразен, а усмивката ражда топлина.Вие не можете да знаете какво преживяват хората около Вас и проявената любезност ще помогне на Вас и на околните.
Каквито и да са Вашите планове, не предизвиквайте Фортуна и  Огнената маймуна
Посрещайте утрото с благодарност, деня с жизненост, а вечерта с надежда и пътят Ви през 2016 година ще бъде истински и добър.Правете добро, за да срещнете добро.Ако срещнете трудности-за Ваше успокоение- старите хора казват,,Всеки път има нагорнище и надолнище”. Така е с всеки човешки живот.

Успешни Нови дванадесет месеца!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+