7 туристически мита

Из информационното пространство винаги са се носели различни истории за места от света към които незнайно как са прикачени етикети и когато назовем някое място-излиза първо това общоприето мнение за него.Дали е така?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Норвегия е студена за туризъм
Да ,това е място,където можете да видите северното сияние ,което означава ,че тази страна се простира доста на север.Това не означава, че цялата територия на Норвегия е покрита със сняг и лед.Само островите Свалабард са арктичния регион.Най-посещаваните места в Норвегия са с благоприятен климат и с доста зелени,особено през лятото.Скандинавската държава е интересно място с оглед бит,култура ,традиции и кухня…а и с високия жизнен стандарт на населението.

1616_bigТайланд-покварено място.
Районите Банкок

 или Патая действително предлагат всякакви интимни удоволствия и те са донесли на славата на азиатската страна като Содом и Гомор в региона,но това съвсем не е така.Във всички останали райони и места на Тайланд населението е доста консервативно,трудолюбиво и подчинено на своите традиции и обичаи.Така,че Тайланд не е само Банкок-той е място на красива природа-водопади ,тихи плажове и гори….Идете в Тайланд и посетете тези места….

гхгхгхгБлизкият изток задължава своите жени да са забулени
Това се отнася с най-голяма сила за жените на Саудитска Арабия.Тя е една от най-консервативните страни и жените са подчинени на различни строги мюсюлмански правила.Друго ще забележите в Дубай и Мароко,но предимно в районите на туризъм.В останалите райони на тези страни-жените трябва да са поне с покрити рамене и свободни,широки ,а не тесни по тялото дрехи.

imagesкклллФранцузите са надменни
За французите се носи слух, че са доста груби и надменни ,но такива хора има във всяка страна.В повечето случаи те са приятелски настроени ,но просто ги заговорете на родния им език.

imagesхгхгхгхЕгипетските пирамиди са в средата на пустинята
От снимка така изглежда , но те са близо до столицата Кайро ,а не -разположени в средата на нищото.

36209_650_Английската кралица живее в Бъкингамския дворец
Всеки турист бърза да се снима пред кралската стража на дворец,която пази кралицата,но тя не е там.Елизабет Втора живее в двореца Ундзор в Бъркшир.

800px-20090529_Great_Wall_8185Великата китайска стена е единствената човешка конструкция,която се вижда от Космоса.
През 2003 година китайският астронавт Янх Лиуей споделя това свое откритие,което по-късно е подкрепено от други доказателства.Китайската стена е най-дългата на Земята ,но не се вижда от Космоса

Колко ли още митове за места в света времето и науката  ще разрушат?
А може би е по-добре да ги има и тяхното разгадаване да остане в ръцете на туристите и запалените пътешественици…

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+