Малдивите-мястото ,на което не може без религия

Малдивите са група коралови острови в Индийския океан и не са така са известни на  света почти до 1970 година.
Обединени са в една държава и тя се включва към групата най-малките държави в света.
На архипелага няма нито една река или езеро и се усеща недостиг на питейна вода.Населението разчита на дъждовната вода.Тъй като почвата е хумус,който покрива пясъчник и пясък ,освен кокосови палми,други растения не се развиват , а ако се появят- бързо умират,поради просмуканият със солена вода повърхностен слой.
МАЛДИВИТемпературите се движат целогодишно в рамките на 24-33 градуса Целзий.Нивото на Океана в този район се издига все повече и затова има прогнози,че ако този процес продължи….островите ще изчезнат.
Разказват ,че на този архипелаг е имало хора още преди 2000 години.После започват да се заселват араби и персийци,имало е моменти,когато са под владичеството на Португалия, Холандия…Последни техни владетели са англичаните.От 1956г са република-свободна ,със свое управление.Местното население се е занимавало предимно с риболов, а сега е заето в сферата на туризма.
Малдивите са една от държавите ,в които е забранен атеизмът и се наказва със смърт липсата на религиозна принадлежност.Ислямската религия суни се счита за основна на островите и е изискване за получаване на гражданство.
2004 година е тежка за Малдивите.Силно земетресение и невиждани до този момент вълни цунами нансят сериозни щети на малката държава,но тя се изправя бързо,за да продължи пътя на своето съществуване.

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+