Лятната ваканция -,,Здравей,свобода!”-Тема на месец-ЮНИ

Да, след режима, кoйто е имало семейството с ученик-лятната ваканция предизвиква желание за пълна свобода.Нормално….
Родителите продължават да ходят на работа ,а отговорностите и проблемите,свързани с училище са изчезнали.
Но сами знаете ,че когато една работа не се върши дълго време и после започнете imagesddddddddddпак-грешките и усилията са много повече….
Така е и с малките ученици,особено като знаем как по-бавно се движи времето за малкия човек
Децата,които са oставени без никакви умствени ангажименти,ние-учителите -в началото на следващата учебна година ги виждаме най-добре , а  самите малки ученици чувстват известно напрежение и дискомфорт ,докато навлязат в учебната работа.Много силно проличава кои деца не са правили нищо през лятото.
Никой не казва,че лятото е време за доучване….за учебна работа.Това е време за почивка,но съчетана с някаква дейност за децата.
Малкото дете трябва да знае своя летен режим-игра,телевизия и задължително книга.То трябва да знае колко да четепрез деня  и колко странички препис от прочетеното да направен .
Ако имате повече възможности-можете да купите помагала за учебна работа .Има такива и в тях са дадени в забавен вид знания,получени през изминалта година-така ,че детето да не се чувства като в клас.Тези,които гледат сериозно на летните учебни занимания  и имат възможности -може да ангажират децата с по-сериозна допълнителна работа по език или някаква конкретна дейност в школи и курсове.
С една дума-малкият ученик трябва да има умствен ангажимент и през лятото.Така и началото на новата учебна година ще бъде плавно и леко, както за него ,така и за семейството.
Така мисля аз.Това е моят извод от дългата ми педагогическа работа и започването на много учебни години.
И да споделя:
Младите родители вече много сериозно осъзнават колко е важно ученето за децата.Те искат децата им да са грамотни и можещи.Това много ме радва.

Всичко е въпрос на желание,организация и съзнателни усилия, постоянство,а животът ще подпомогне тези усилия.

Весела и безгрижна ваканция!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+