Кажи ми кой те вбесява и аз ще ти кажа кой си ти

tsifra-768x353Преди да се ядосате на човек, помислете: „За какво става въпрос в контекста на моя живот?“

Ако някой ви вбесява, не винаги става въпрос за този друг човек. Понякога казва нещо за вас …

Говорихте с човек и неочаквано у вас се разви такава „лична неприязън, че чак е отвратително!“, а ни се струва, че нямаме нищо общо с него! Така ли е, нека разберем …

Вариант 1. Човекът е много по-различен от вас

Може би това е просто банална завист. Тук става въпрос за това, когато човека може да си позволи нещо, което вие не можете да си позволите.

Как се случва

Не твърде образованите хора винаги са били бесни на „интелектуалците“, защото са имали възможност или са намерили сили да се учат, за да не работят на полето, на строителна площадка или в горещ магазин.

Затлъстелите жени често се ядосват на „стройните жени“, особено ако те по всякакъв начин демонстрират хармонията си, упреквайки пълната приятелка или колежка, за излишните й килограми. „Разбира се, тя има различна генетика!“ – мисли си дебелата жена, като се облекчава от обидата си с поредния хамбургер.

„Работохолички“, бизнес дами, обикновено не харесват домакините. Те могат да си позволят да спят достатъчно, като стават, в момента, в който една бизнес дами си позволява само малък бизнес обяд, за да продължи своя ден и да тича в кръг като мишка в колело! А съпругът също й дава пари!

Вариант 2. Той има качества, които не приемате в себе си

Например, постоянно потискате гнева и други чувства в себе си, опитвайки се да угодите на всички и на всичко – да бъдете добри за всички! И тук срещате човек, който си позволява да бъде директен, тоест да изразява чувствата и емоциите си. И най -важното, той изобщо не се страхува от вашето мнение, просто не му пука какво мислят за него.

Лудо сте ядосани от човек, който може да си позволи да бъде мързелив и да закъснее. Научихте се да бъдете точни през целия си живот и, честно казано, не винаги ви се получава, само че това ви притеснява, а той не се!
Опитвате се да бъдете достойна жена, а тази вулгарна дама шокира всички със своята сексуалност? Как така! Тя трябва да бъде пребита с камъни или в най-добрия случай блокирана във ФБ!

Не е нужно да се променяте или да променяте отношението си към което и да е явление! Но преди да се ядосате на човек, помислете: „За какво става въпрос в контекста на моя живот?“

материал на ЕНЕРГИЯ

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+