Да преподаваш он-лайн

imagesНяма учител в България, койото да не попадна в силния вихър на ,, дистанционното обучениe”.
Една форма на преподаване, която не бе непозната nна българския учител, но тя постави всички педагози пред необходимостта да направят крачка в техническите си спсобности, да променят методическите си умения и начини на комункация с колеги, родители и ученици. Всичко това си има  своите положителни и отрицателни страни. Като всяко нещо в този живот!
Особено сложна бе задачата за началните учители, защото техните възпитаници имат ОПРЕДЕЛЕНО нужда от много помощ, лично общуване и прекия контакт в учебната си работа със своите преподаватели. Всички начални учители, включителнио и аз, се постарахме тези дни кой както може и както го разбира да направи така, че да подпомогне малките ученици и техите семейства в тази огромна крачка на образованието.

Предлагам един мой начин на поднасяне на урок за нови знания във 2 клас по математика : ,,Деление с 5″  , който е от учебника на издателство ,,Бит и техника”.

Screenshot_20200330_120826_com.android.chrome (1)
 Не ми беше лесно! В липсата на обстановката в класната стая и   прекия контакт с децата, използваните традиционни методически   подходи малко не ми бяха приложими.
 Все пак се оптвах да обясня новото достъпно, ясно и   интересно.

 БИХ СЕ РАДВАЛА, ако чуете материала, да направите своите   забележки-  особено, ако откривате сериозни грешки, защото само     показването на грешките е добър коректив за мен.

 Благодаря и БЪДЕТЕ ЗДРАВИ !

 

Ще се справим!

 

Деление с 5 -урок








Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+