Гениална бележка от мама

genialna-belejka-ot-mamaБележка на хладилника – класика във възпитателския жанр:

Драги синко!

Ако четеш в момента тази бележка, това означава, че най-накрая вече си без интернет. Не се опитвай да се обадиш на нашия доставчик или да ровиш в настройките на браузъра.

Трябва да направиш следното:

Отиди в аптеката на ъгъла, купи лекарства за дядо си – рецептите са в антрето, на шкафчето под огледалото. Освен това, влез в супермаркета – вземи две млека 1,5% масленост, нарязан хляб и опаковка чай. От зеленчуковия павилион, който е в близост до спирката, още купи няколко килограма картофи, половин килограм лук и глава зеле. Всички касови бележки запази.

Забравих си мобилния телефон. Обади се на баща си на работа, кажи му, че снимките днес още няма да са готови. В същото време предай, че го моля да вземе дрехите от химическо чистене на път за вкъщи. Преди позвъняването пусни програмата с иконка телефон (на десктопа в горния десен ъгъл) и запиши отговора на баща си във файл с разширение *.wav.

Направи си домашните – макар и да имаш само по математика, това не е причина да я отлагаш за късно вечерта. Страници на учебника – 116, 121 и 118. Имай предвид, в третата задача трябва да се състави уравнение, а не да нагодиш според отговора, който е в края (освен това има печатна грешка). На останалите задачи, между другото, отговорите не са дадени.

След това се заеми с почистване на стаята си. Когато подредиш всичко на мястото му, преброй всички части на конструктора в пластмасовата кутия, броя дискове с игри на рафта, колко колички има в кашончето. След това можеш да отвориш браузъра и да вкараш в адресната лента https://получените числа, разделени с точки.

Пред теб ще се отвори таблицата за управление на профилите на нашата домашна подмрежа. За да получиш достъп до нейната промяна, въведи в прозореца “парола” отговорите на втора, трета и първа задача от учебника. Намери в лявата колона нашият IP адрес и внимателно въведи в прозореца до него (където виждаш „начин на плащане – карта“) по две последните цифри от касовите бележки (от кода, който е най-отдолу): общо за зеленчуците, чая, млякото + хляба, сустак-а (лекарството), флексалис-а (другото лекарство) + настойката от пустирник (сърдечна трева). В оставащото пространство начукай нули и натисни бутона “ОК”.

След това можеш да продължиш да ползваш интернет отново. Ако изведнъж позвъни зъл чичко и каже, че е “системен администратор”, и започне да вика и ругае в слушалката, пусни му татковия отговор от файла. Надявам се, че всичко ще ти се получи. А аз като си дойда вечерта и ще ти разкажа приказка как една малка хакерка начело на своята група някога разбила сървъра на Майкрософт и на арабските терористи.

Целувам те! Майка ти





материал на :decatani.com

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+