В египетските пирамиди са открити находки, направени с древна технология

 Дали египетските пирамиди са били построени само с цел да бъдат гробници или са имали и В египетските пирамиди са открити находки направени с древна технологиядруго предназначение?

В тях са открити находки с древни технологии!

Световно признатите историци ще ви кажат, че Великата пирамида в Гиза е била прославена гробница за египетските фараони. Единственият паметник, оставен от първите седем чудеса на света. Тази структура е създадена безупречно с математическа прецизност и уникален загадъчен подвиг на строителството и инженерството. Египетските пирамиди и днес изумяват учените с това как са били построени и дали целта е била да бъдат гробници или са имали и друго предназначение.

 

Има само един проблем, че Великата пирамида няма нито една от характеристиките на останалите, включително екстравагантни артефакти. Украсените входни улични стени оформят ковчези и дори самите мумии са били построени с уникални материали. Същите материали, които се използват днес за електропроводимост. Тези факти подбуждат все повече и повече историци да смятат, че пирамидите може би са имали много по-различна цел освен, че са била гробници.
Важно е да разберете огромните усилия, положени в създаването на тези паметници. Пирамидите в Гиза са сред не по-малко от 118 от тези структури само в Египет и това дори не включва подобни пирамиди в други части на света. Като се има предвид настоящото ни разбиране за това как ранните цивилизации са изграждали паметниците си, би било необходимо не по-малко от 20 години, за да се изградят така наречените гробници, и това е, ако се използва трудът на не по-малко от 20 000 работници, които да работят ежедневно деня на завършването им.
Историците все още не могат да докажат как и кога са били построени египетските пирамиди, макар че има достатъчно добре издържани хипотези. Също има и древни египетски писмени сведения за строежа на някои от тях. Например Голямата пирамида и Сфинксът са претърпели голямо наводнение и може да се предположи, че са по стари от
другите – преди малко повече от 2500 г. пр. Хр. Това време ни отвежда отпреди библейски потоп, според библейското летоброене, а хората преди потопа са имали все пак някакви древни технологии, може би като нашите днес или по-различни.
Самите внушителни размери на египетските пирамиди ни карат да се питаме какво място за почивка на мъртвите би могло да бъде толкова важно, че да гарантира толкова феноменално усилие и време и точно инженерство. Дори и без да знаете, че нямат нищо общо с редовните гробници, трябва само да стоите пред тях, за да разберете, че това е много работа за един труп.
Египетските пирамиди може би са имали и друго предназначение, освен за гробници на фараоните

Египетските пирамиди може би са имали и друго предназначение, освен за гробници на фараоните

Естествено, ние правим заключения въз основа на предположението, че древните цивилизации са по-примитивни от нас
, но какво би станало, ако интелектуалната еволюция не винаги е линейна, може е миналото да е била изгубена някоя напреднала технология.
Технологиите преоткрити векове по-късно е възможно да са били известни на някоя древна култура, която да е познавала и използвала електрическа енергия за определени цели.
Със сигурност можем да разгледаме друг случай, когато с технологията за производство на електроенергия. Изглежда, че е бил използван и след това забравен.
Знаем, че Едисон и Тесла са разработили технологиите за електричеството за обща употреба, използващи се в 20-ти век. И все пак в Ирак през 1934 г. са открити три артефакта заедно с керамичен съд, медна тръба и желязо, които при комбиниране с течна киселина, може да се използва за създаване на химични реакции, които произвеждат електрически заряд.
 Откритият артефакт е известен като багдадска или партянска батерия, тези материали датират отпреди 2000 години. Десет
години след откриването им, някой използващ гроздов сок с подобни материали, успешно генерира няколко волта електроенергия. Този процес оттогава е демонстриран в програмата на Discovery Channel Mythbusters (разбиване на митове в програмата на ТВ Дискавъри), където и лимоновият сок активира електрохимична реакция между медта и желязото, произвеждащи 4 волта електроенергия.
Днес можете просто да търсите онлайн, за да намерите инструкции как да създадете своя собствена батерия, като използвате тези химични принципи. Но историците отдавна приемат, че преди хиляди години е нямало никаква информация за тази технология и че тази археологическа находка е просто съвпадение.
Въпреки, че отдавна учените се чудели за артефактите със сложно златно покритие, което изисква електричество, за да бъде създадено много лесно, много просто.
Производството на енергия се случва в резултат на прости химически свойства и може да бъде направено от всеки, който има четири основни материала.
В египетските пирамиди е имало огромни врати, които тежат не по-малко от 20 тона. Но по чудо беше толкова добре измислено. Вратата може да бъде
преместена, за да влезе човек с натискане на ръка. Тъй като някога египетската гробница не е била направена достъпна, то какъв е бил интересът им?
Да се продължава посещението на мумиите или може ли такава врата да е служила на целта да може да съдържа и изолира пространството вътре. Макар че може би не сте знаели, че Големите пирамиди в Гиза някога са били покрити с бял полиран варовик.
Разфасовките, направени в този отразяващ камък, са перфектно подравнени, така че да имат гладък плосък вид. Това би направило гигантските структури ярко да отразяват светлината на Слънцето като огледало. Те също са били направила с добра изолация вътре в структурата а голямо земетресение през 1303 г. разруши камъните на корпуса.
В египетските пирамиди са открити находки направени с древна технология
И те са били отстранени, за да се използват на други структури днес,
всичко останало е вътрешното ядро ​​на пирамидата. Невероятното количество светлина, което би се отразило от паметника, повишава любопитството, както и причината за изолацията е била, за да се привлече вниманието към мъртвите, за да се запазят мумиите топли или хладни, или може би за нещо друго. Материалът доломит се е използвал за вътрешните повърхности.
материал на https://www.chudesa.net/








 

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+