10 интериорни грешки, които допускаме

Мнението на дизайнерите

92d9f7c700c190cc1eb720044cef0eedМоже би мислите, че домът ви изглежда перфектно – всяка мебел е на точното си място, не сте прекалили с нищо и нищо не ви липсва. Може и да е така, а може и да не е. Представяме ви 10 детайла от обзавеждането, които според изтъкнати интериорни дизайнери, не са подходящи за обзавеждането и подреждането на дома ни. Вижте кои са те.

Стени тип галерия

Стените, отрупани с картини в стил галерия са чудесно решение за малки пространства, но според някои интериорни дизайнери не са толкова добра идея. Дизайнерът Брайън Стодард казва пред bestlife.com, че когато на една стена се поставят много предмети, то тя изглежда претрупана и задушена, затова препоръчва да се избягва подобна подредба.

Изкуство навсякъде

Прекаляването с предмети на изкуството навсякъде из дома ни, не е вариант, който интериорните дизайнери да препоръчват. Дори и да имате множество такива предмети, да ги цените и желаете да разположите в дома си, придържайте се към умереност. Увличането в тази посока може да бъде възприето от гостите, които посещават дома ви за излишна претенциозност, която задушава вашата обител и не ѝ дава възможност да „диша“.

Голи прозорци

Интериорният дизайнер Ники Грийн споделя, че едно от най-дразнещите неща за него е липсата на завеси в един дом. Единственият вариант, в който може да си позволите прозорците ви да са голи, ако те самите са някакъв по-специален модел и изработка, която искате да се забелязва.

Не слагайте картините прекалено високо

2066818-keith-mcnally-13jan14-Simon-Upton_b_639x426Преди да забиете пирона високо над нивото на главата ви, помислете пак и свалете височината. Интериорният дизайнер Алексис Гарет препоръчва картините да се поставят на нивото на ръста на средностатистически човек, тъй като е по-приятно за окото. Според нея най-добре е да се закачат картини и други предмети на изкуството на около 160-170 см от земята, за да могат хората да се любуват на творбите, без да се налага да изкривяват вратовете си.

Малки мебели в голямо пространство

Когато купувате мебели за голяма стая, е важно да инвестирате в обзавеждане, което отговаря на размера на помещението. Малките мебели в големи пространства придават усещане за недовършеност и за липса на елементи от обзавеждането, освен ако това не е вашата цел.

Прекален минимализъм

В стремежа си да поддържате дома си изключително чист и подреден, избирайки светли цветове, семпла мебелировка и почти никакви лични предмети, вие обезцветявате дома си. Прекаляването с мебели и вещи се счита за грешка в обзавеждането, но същото важи и за хиперминимализма. Избягвайте и двете грешки по възможност.
автор: Мария Дуковска

материал на : https://www.az-jenata.bg

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+