6 съвета от експерти за нови запознанства след развод

Излизането на среща след развода или голяма раздяла може да бъде минно поле за жената на средна възраст. 6  съвета от експерти за нови запознанства след разводМоже би дори по-трудно, отколкото да се чудите какво да облечете на дадена среща, къде да отидете, кой ще плаща – да не споменаваме дори как въобще да намерите човек, с когото да се срещнете в този смел, нов свят на запознанства в интернет – всичко това понякога тушира желанието ви да опитате. Защо е толкова трудно?

“Разведената жена може да се почувства много уязвима в такъв етап, отчасти защото е имала съпруг, който да я” предпазва “, а сега тя трябва да се бори със света сама”, д-р казва Диана Киршнер.Толкова трудно е също, добавя тя, защото, след като сте отново на сцената на връзките и запознанствата, може да се почувствате пак като тийнейджър, нестабилна и несигурна, например да се чудите дали той ще се обади отново.

И така, как можете да направите „пост-разводното” запознанство – независимо дали търсите подходящо време или добър (смислен човек) – по-малко обезсърчително? Прочетете съветите, които ще ви помогнат да спечелите благоразположението на Купидон.

1.Разберете дали сте готови

Независимо дали е минала една или шест години след решението за развод, може би никога няма да знаете с абсолютна сигурност, че сте готови за друга връзка. Вместо това “обикновено е ясно, когато не сте готови”, тоест, когато самата идея ви отблъсква, казва С/зан Гадуа, терапевт и автор на „По-силна ден след ден: Размисли за изцеление и възстановяване след развода”. Но щом влезе в съзнанието ви идеята да отидете на среща, вие поне сте готови да започнете, казва тя. Ако се окаже наистина ужасно, можете да направите крачка назад и да изчакате още малко.

2. И да изпитвате страх, направете го въпреки това.

Размишлявайки върху сценариите за запознанства, много разведени жени се чувстват не само адски напрегнати , но и “истински изтормозени от мисълта”, казва д-р Киршнер. Само не забравяйте, че вашите страхове са нормални – в края на краищата, вие сте се справили с голямо предателство и катаклизми – и не е нужно да „прескачате” периода на аклиматизация. “Опипайте почвата. Споделете с доверени приятели, че искате да се срещате с хора. Приемайте покани за партита. “

3.Избягвайте негативното мислене.

Въпреки че не е нещо ново жена, ранена от болезнен развод, да прави изявления като “всички мъже са гадняри” или “всички свестни мъже са заети”, това очевидно не е добър начин да се започне връзка, казва д-р Киршнер. “Този начин на мислене може да блокира вашето настроение – и да ви накара да ограничите шансовете си да намерите любовта”. Принуждавайки се да държите негативните си мисли под контрол, скоро ще придобиете навика да мислите оптимистично, което от своя страна ще ви направи по-готови за нови срещи.

4.Трябва да знаете, че с вас всичко е наред

Разводът може също да предизвика съмнения, че „има нещо “нередно” около нея, откакто бракът й се разпадна”, казва д-р Киршнер. Ако това е така, започнете да се упражнявате още сега да разпознавате мисли, които ви провокират негативно ,а когато започват да се появяват съмненията “, визуализирайте гигантски червен знак стоп, или глас, който крещи:” Спри! “, Казва д-р Киршнер.

5.Определете своето намерение за срещите.

Решихте да започнете да се срещате отново с някого-не е ли достатъчно ясно това? Не напълно, казва д-р Киршнер. “Седнете и помислете какво точно искате.Партньор в живота? Краткосрочна връзка, която може да доведе до нещо? Само малко забавление за момента? Идеята е, че трябва съзнателно да решите как искате да продължите “, което от своя страна ще определи как ще процедирате със срещите.

6.Преосмислите дефиницията си за срещи.

Гадуа, която ръководи работни срещи за жени, ги пита за думи, които им идват на ум, когато мислят за “срещи”. Не е изненадващо, че се появяват думи като “ужасни” и “страшни”. Ако се чувствате по същия начин, тя дава този съвет: “Предлагам ви да опитате да преосмислите срещата като приключение или като образование”, казва тя. “Запознаването може да бъде начин да изострите и социалните си умения.” И, разбира се, начин да се измъкнем от къщи и да се забавляваме!
материал на https://beu.bg/

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+