Споделено

  https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/10/indexфгфг.jpg   https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/10/фгфг.jpg

Тази година за избираемия час по математика си избрах, ,,Вълшебното ключе. Упражнения по математика за целодневно обучение и самоподготовка вкъщи в 1. клас” , автори Румяна Неминска, Мариана Ачева, Катя Георгиеваа, а  за допълване на работата в часовете или за домашна работа- ,,Помагало за избираемите учебни часове за 1. клас”  с автори- Юлияна Гарчева и Ангелина Манова. И двете книжки са издадени от Просвета.
Авторските екипи са ми познати, защотото тези научни работници са съзадавали много помагала и учебници, по които съм работила през годините.
Вече имах няколко часа избираема подготовка  и мога да кажа, че ,,Вълшебното ключе” съдържа интересни и различни по трудност задачи, които ние решаваме с децата в класа.
По- често ми се случваше да давам домашна рабпта от помагалото на Гарчева и Манова.
Една сутрин, докато порверявах поредното домашно от това помагало, дочух разговора на двама мои ученици, които бяха в стаята и ме гледаха какво правя.
Те си говореха колко им харесва, когато домашната работа е от помагалото на Гарчева и Манова. Стана ми любопитно мнението  на децата и започнах да разговарям с тях какво им харесва при тези домашни. И двете деца казаха категорично, че задачите в това помагало са им много приятни,  забавни и не им става скучно, докато ги изпълняват. Интересно ми беше дали всичко успяват да правят сами. Децата ми казаха, че повечето от нещата сами ги решават и дори се досещат за задачките, преди техните родители.
Аз се зарадвах, че подбирайки нещо ново, по което да работят моите ученици по математика и при условие, че не съм извървяла пътя на това помагало- съм направила добър избор.
С една дума- за 1 клас по математика съм категорична, че има две прекрасни помагала:
Помагало за избираемите учебни часове за 1. клас с автори- Юлияна Гарчева и Ангелина Манова и
,,Вълшебното ключе. Упражнения по математика за целодневно обучение и самоподготовка вкъщи в 1. клас” с автрои-  Румяна Неминска, Мариана Ачева, Катя Георгиева

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+