Момче с увреждания преби възпитателка с лопата

Видяхте заглавието!

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/09/изтеглен-файл.jpgdfdf.jpgАми така ще е вече,  защото има проблеми с младото поколение, които зреят от много време, а мерките срещу тях не дават добър резултат. За съжаление това е само началото от следствието на една грешка. Ще има още подобни инциденти…

16-годишен младеж е пребил 60-годишна служителка на Центъра за настаняване на деца и младежи с увреждания в Смолян.
Инцидентът е станал на 20 септември вечерта, но бе оповестен от полицията в понеделник, 25 септември. Срещу младежа е започнато досъдебно производство за хулиганство, предаде БНТ.

Нападението е станало по време на нощното дежурство на Пенка Пойдовска, която е служител социални дейности в центъра. Жената преди това била заплашвана.

„Ние отиваме със страх на работа, той постоянно ни заплашва, още при постъпването на мен на смяната, колегата си отива и вика, тая нощ ще те пребия, ще те убия“, сподели тя.

Младежът издебнал жената и  нанесъл множество удари с юмруци и метална лопатка. Жената все още е в болница и в шок от случилото се.

Това не е първият инцидент с младежа. Момчил Караиванов, секретар на община Смолян, каза, че на последното заседание на местната комисия за борба с противообществените прояви не е наложено наказание на младежа, но той е в момента с последно предупреждение за настаняване във Възпитателно училище-интернат (ВУИ).

От общината и фондацията, която ръководи социалната институция, признават за проблема и, че вече е обществена тайна че там има деца с много трудно поведение, което излиза извън рамките на приемливото, поради което няма никакви желаещи за работа.

Според институциите трябва да бъдат създадени отделни центрове за младежи с проблемно поведение. Но докато това стане 16-годишното момче ще живее в центъра в Смолян. А пострадалата жена е категорична,  че никога повече няма да се върне на работа там.

материла на http://www.dir.bg/ редактор Мануел Насименто

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+