Най-добрите филми за британската аристокрация

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/image-1108x715.jpgАнглийското висше общество винаги е живяло по свои правила и винаги е било интересно обикновените хора. Още от появата си, английската аристокрацията е на почит и в предишни епохи бъдещето на страната е зависело изцяло от високопоставените лордове и дами.

Днес, разбира се, тяхната роля е значително по-слаба и функцията им е предимно представителна. Въпреки това обаче живота им си остава интересна територия, на която киноиндустрията знае как да стъпва. Сценаристите създават богати сюжети, в които централно място заема тази висша обществена прослойка, която живее в големи и пищни имения, основните й занимания са да ходи на лов и да пие чай, а животът й е изтъкан от противоречия. И въпреки всичките й лоши страни, винаги е приятно да надникнеш „в кухнята“, доколкото киното и телевизията позволяват това.

В последните години интересът към този своеобразен телевизионен поджанр нарасна и се появиха няколко сериала, които поставиха рекорди по гледаемост, бюджет и приходи. Още повече, че в настоящата ситуация на Брекзит, темата е все по-интересна. Погледът към миналото на Великобритания може да даде много отговори за решенията й днес. Част от обясненията се съдържат в живота на аристокрацията.

Това са имената нa най-добрите филми и сериали, които разкриват живота на аристократичното британско общество и са получили не само внимаието на огромна публика, но и много престижни филмови награди.
„Имението Даунтън“ е британски драматичен сериал, създаден от Джулиан Фелоуз и ко-продуциран от Carnival Films и Masterpiece. Първото му излъчване бе по телевизия ITV в Обединеното кралство на 26 септември 2010 г.
https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/zh-1108x623.jpgОказва се, че кралица Елизабет II е почитател на „Имението Даунтън“ и по-специално „обича да открива несъответствията“, сподели Браян Хои, автор на „At Home With The Queen“.Херцогинята на Кеймбридж Кейт също го обожава и кара принц Уилям да го гледа с нея. Камила, херцогинята на Корнуол, също е фен, за разлика от принца на Уелс Чарлз.
Този сериал печели много награди и се говори, че вероятно ще бъде създаден и подобен филм.
,,Колко е важно да бъдеш сериозен”
“Гордост и предразсъдъци”
“Речта на краля”
,,Короната”
,,Госфорд парк”
,,Кралицата”
,,Завръщане в Брайдсхед”
“Уайлд”
“Моята прекрасна лейди”

Ако обичате киното и се интересувате от миналото, тези филмови загалвия могат  да бъдат  предложение за свободното Ви време.

/ материал на от Дилян Ценов /

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+