,,Стената на желанията” на Варна

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/08/ab7ea6bbaabcc9f48ccc9fad8c42ed2a.jpgСтенaта около “Дупката” на ъгъла на бул.”Княз Борис” и ул. “Воден” на практика е част от световен проект. Начинанието с изписване на послания и желания е световен феномен започнал като експеримент. Към днешна дата инициативата е реализирана в седемдесет и шест държави в цял свят на 38 езика и са поставени или построени над 2200 стени изпълнени с послания.

Идеята за проекта се ражда от Джеймс Рийвас и Канди Чанг, които се ръководят от изследване на Станфордския университет. То е свързано с вербализирането на нашите желания и мисли, които придобиват рефлексивност, спомагаща за реализирането им. Същото изследване показва и спомага за получаването на по-голяма яснота при разпознаване на приоритетите в живота ни. Стената е мултикултурална и успява да обедини в себе си човешките ценности.

Проектът в града е изпълнен от Елизабет Кавафян и Стоян Марков.

Днес вече има многобройни послания върху „Стената на желанията“ във Варна.

„Да се гордея с децата“, „Да си купя Ауди“, „Промяна в България“, „Да имам замък и имение“, „Да съм щастлив в родината“, „Да отида в Париж и да карам там лилалво Ламборгини“, „Никога да не остарявам“, „Да обиколя света“, „Искам да имам дом“ са само малка част от изписаните с тебешир желания като продължение на думите „Преди да остарея бих искал…“ (Before I die…) върху стената.

материал наhttps://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/08/logoфгфг.png

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+