Искам сайт,искам блог!

Искам блог,искам сайт!
Блоговете и сайтовете са социална медия.
Какво означава фразата,,социална медия”.Въз основа на интернет технологии се осъществява комуникация в интерактивен диалог-разговор със снимки,видео,текст.
Всеки може да си направи сайт или блог.
imagesМежду тези две възможности за комуникация има разлика.
Блогът е вид дневник.
Информацията е в постоянен поток и често се актуализира.Целта е да се осъществи  повече комуникация с читателите.Блогът може да бъде скрит и само определена група хора да имат достъп до информацията .Това се определя от неговия собственик.Сайтът има различни страници/един вид списание/ и се използва за предоставяне на определена конкретна информация.Към сайта може да има и страница за блог.И така преценете от какво имате нужда-да споделяте мнения или да представяте творби и да показвате продукти.
Ако знаете какво искате можете да започнете.
Необходими са малко компютърни познания и информация как става това.
Изберете си платформа/не употребявам правилно технически термини,защото самата аз нямам компютърно или инженерно образование/Има много такива:Blogger,Weebly,Wix
Създателите на такива платформи правят и видеоматериали как се използват техните шаблони,за да се направи сайта или блога.
Допълнителна информация можете да получите и от различни материали в интернет .Лично аз започнах точно така.Мен ме подтикна интересът ми към технологиите и желанието ми това,което научавам- да използвам и показвам някъде.
Няма смисъл да правите всичко това,ако няма какво да поставите в своя сайт или блог.Тези медии са,за да се споделя или показва нещо и то-по възможност -културно,красиво.
С удоволствие бих Ви дала помощ,ако сте начинаещ и искате да започнете свой сайт или блог.

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+