Глобиха японец заради 3 минути по-голяма обедна почивка

Тестчето тук може да мотивира след дълга лятна почивка простичкия  български ,, некачествен” работник…6145 Материалът може и да  е измислица, но поставя много въпроси…
“Това е недопустимо”, казаха от компанията

64-годишен неназован японски служител от град Кобе бе порицан и глобен, след като се установи, че излизал в обедна почивка малко по-рано от необходимото, пише Business Insider. “Почивката в компанията ни е от 12 до 13 часа. Той си позволи да стане от работното си място преди започването ѝ“, сподели говорител на местната компания за водоснабдяване.

Проблемът бе разкрит, след като мъжът е забелязан от свой колега да напусна офиса по-рано от 12 часа. Разследването е установило, че това се е случило общо 26 пъти в последните 7 месеца, с което са спестени поне 78 работни минути.

Ръководството на компанията, заедно с представители на общината, свикаха специална пресконференция по този повод, на която публично се извини за действията на своя служител и обяви, че за тях основната дейност е да бъдат концентрирани върху своята работа. Участниците в пресконференцията се поклониха за 4 секунди в знак на извинение, което е традиционно за японската култура.

Един от тях сподели пред SoraNews24: “Случилото се е недопустимо и ние поднасяме искрените си извинения към обществото“. Самият служител е порицан и глобен с половината от дневното му възнаграждение.

Припомняме, че преди месец от японска железопътна компания поднесоха извинението си за това, че влак е напуснал жп станцията 25 секунди по-рано.

Такива работи стават по света… Лелелееее… Ттези ,,гадни” японци , дете всичко опирало до ,,чест”.
източник: profit.bg

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+