Как сами развързахме ,,възела”

figure_eight_knot-titleWAZELМожете ли да правите възли?Те са в основата на изработването на различни изделия-макраме,а да правиш различни възли не е лесна работа .За моряците възлите дори са жизнено важни -ако на кораба има неправилен възел-той може да е причина за сериозен проблем.Досещате се ,че и за рибарите -добре направените възли са от значение.
Защо казвам това?Защото през изминалата година в час по домашен бит /2 клас /се оказа ,че много деца не могат да правят обикновено възелче,а ние трябваше да направим импровизирано станче ,за което това умение- да вържеш прост възел, беше необходима основа за следващия етап-тъкане.Първият час по тъкане се провали,защото с децата трябваше да се учим да правим възел.

Но пък учениците  разбраха на практика как липсата  на едно просто знание и умение -създава препятствие в  движението напред във всяко нещо.

Е,ПОЛУЧИХМЕ ДОБРА ПРАКТИЧЕСКА ПОУКА!
А какво се случи после-не само имаше направени станчета ,но и красиви изделия,изработени с тях.И аз ,  и децата бяхме удоволетворени от преодоляното препятствие-ВЪЗЕЛ.

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+