Мъжетe, на които никога не вярвайте

https://www.art1a1d.com/Разпространеният израз „Омъжваш се за най-прекрасния мъж на планетата, а се развеждаш с мръсник и подлец“ уви не е далеч от истината. Когато приключваме травмираща и мъчителна връзка, често си задаваме въпроса „Къде ми бяха очите? Как не забелязах това по-рано?!“.

Розовите очила на страстта и/или влюбването ни пречат да видим истинската и невинаги приятна същност на човека отсреща. Каква гаранция имаме, че няма да допуснем пак същата грешка?

Ето какви са отличителните белези на лъжеца:

ТОЙ ЛЪЖЕ ЗА ДРЕБОЛИИ

Той ви казва, че има „ужасно много работа“, когато всъщност е отишъл да вечеря с приятели и е седял три часа в модерна закусвалня. Той ви се кълне, че е похарчил само 200 лв. за новата броня на автомобила, докато вие намирате касова бележка за 1000 лв. Да, това уж са дребни лъжи и по-скоро приличат на „акт на самозащита“ за избягване на домашни караници и дълги обяснения. Може дори да ви се сторят безобидни, ако след тях следва горчиво разкаяние. Но се замислете – ако не можете да вярвате на човека за малките неща, какво остава за сериозните въпроси?

ТОЙ ПОСТОЯННО СЕ ОПРАВДАВА

Най-лесният начин да изобличите лъжеца е да наблюдавате доколко често той започва да се оправдава, когато никой не го е обвинил за нищо. Гузен негонен бяга! Ако прави всичко, както е редно, няма дори да му хрумне, че някой ще го подозира в обратното. Но хората, които лъжат, моментално се впускат в излишни подробности, за да си пазят гърба.

ТОЙ Е ТВЪРДЕ ПОДОЗРИТЕЛЕН

Човек съди за другите по това, как живее самият той. Е, има и изключения, някои хора стават подозрителни и ревниви, защото са били излъгани и разочаровани от предишна връзка. Но като цяло ако партньорът постоянно проявява недоверие към вас, това е сериозна причина да се замислите дали той самият не е сгафил нещо.

ТОЙ ВИ ИЗКАРВА ЛУДА

Има стотици връзки, в които мъжът упреква жената, че е „маниакално ревнива“, че постоянно му търси кусури и съсипва любовта с подозренията си – а всъщност й слага рога! Не е хич лошо да вярвате на интуицията си. Не се превръщайте в пощръкляла скандалджийка, но гледайте обективно и критично на връзката си. Можете да питате за странично мнение ваши приятели или роднини (само да не им се сърдите после!), те понякога забелязват у човека качества, които вие сте твърде заслепени от любов, за да видите. Близките ви ви искат доброто, те желаят да сте щастливи и затова ще предпочетат да не ви се месят във връзката, дори ако забелязват нещо нередно.

ЛИПСА НА САМОКОНТРОЛ

В психологията няма аксиоми, но липсата на самоконтрол за дребни неща може да е предупреждение за едно по-опасно поведение. Несъмнено неспособността на мъжа да откаже цигарите или да намали десертите не е „диагноза“, нито доказателство за изневяра. Но ако ви се струва, че липсата на самоконтрол е постоянен проблем на партньора ви – нямате гаранция, че той няма да се отпусне по течението и в по-интимни аспекти от живота си.




материла на https://www.woman.bg

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+