Семейството и затлъстяването

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/09/timthumb.jpgГръцки учени са установили, че семейните хора са в много по-голяма степен склонни към затлъстяване в сравнение със свободните.

При мъжете, които са сключили брак, напълняването е три пъти по-изразено, отколкото при ергените. Омъжените дами пък били два пъти по-дебели от старите моми. Изводите са направени в резултат на изследване, в което участвали 17 000 двойки на възраст между 20 и 70 години.

Авторът на изследването Димитрис Кьорцис е уверен, че натежаването на семейнитге се дължи на изменението на възгледите за живота след сватбата – хората се успокояват в брака и намаляват темпото.

Другата причина за напълняването е свързана с появата на новите семейни благинки като чести съвместни обеди и вечери, похапване пред телевизора и често отскачане до близкия ресторант.

Кьорцис смята също така, че след сватбата сексът намалява, ентусиазмът като че ли е поугаснал, а всеизвестен факт е, че сексът е отлично средство за поддържане на формата – горят се доста калории.

Има и друга причина – като че ли има някаква психологическа настройка женените хора да спрат да се грижат за телата си – те смятат, че не е нужно вече да са толкова атрактивни…

Бракът обаче има и своите предимства. Оказва се, че ако единият от съпрузите реши да мине на диета, другият почти винаги следва примера му.




материал на http://krasotata.net автор Антоанета Ненова

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+