Как възрастта променя фигурата ви?

https://www.art1a1d.com     https://www.art1a1d.com

Никой не ви кара да минавате на пълен глад…

Утопия е, че спе­циално заради фигурата си ще за­почнете да готвите нискокалорич­ни ястия, но е важно да наблягате на свежите плодове и зеленчуци. Големи сочни салати винаги до­ставят удоволствие не само на окото, но и на стомаха. В цитрусо­вите плодове пък има достатъчно витамини, които прочистват орга­низма и се отразяват подмладява­що на кожата. Ако страдате от не­преодолима месомания, опитайте се да замените свинското с пи­лешко и риба,за предпочитане на скара. Избягвайте готвените и па­нирани меса – те дават много под­кожна мазнина. Забравете майо­незата и мазните сметанови сосо­ве, шоколади и тестени глезотии. Ограничете и газираните напитки, заменете ги с минерална вода, мляко или прясно изцеден порто­калов сок.

Има три възрасти, в които тялото ни реагира по различен начин на погълнатите калории.

ОТ 20 ДО 30 ГОДИНИ СЕРИОЗНИТЕ ПРОБЛЕМИ С ТЕГЛОТО СА РЯДКОСТ, ОСВЕН, АКО НЕ СИ ГИ НОСИТЕ ПО НАСЛЕДСТВО.

Стереотипът за хранене от дет­ството:

” Яж повече, винаги с хляб и масло!”, трябва да промените с простото правило: “По-малко маз­нини, повече зеленчуци”, за да опазите фигурата си стройна. Под­ходяща е всяка плодова диета. Най-лесна е с ябълки. Спазвайте я поне 7-10 дни. Съчетайте я със спорт. Резултатът е видим още след първите няколко дни. Много е важно и какво пиете.

Някои на­питки са по-калорични от кифла с мармалад. Чаша билков чай без захар – 4 кал., от грейпфрут -48, кафе – 88, бяло вино – 98, бира -156, кока-кола-165.

ОТ 30 ДО 45 СЕ ПАЗЕТЕ ОТ НАТРУПВАНЕ.

Скоростта, с която организмът изразходва енергия, с възрастта намалява с около 2% на всеки 10 години. И заради тези 2% от тегло­то, по естествен път тялото мина­ва в по-горна категория.

Ако ня­мате воля да поддържате по-ниско тегло, по-добре не отслабвайте. Колкото по-често топите и после трупате наново тлъстини, толкова по-голяма е вероятността след време да се разболеете от диабет или да имате сърдечносъдови про­блеми.

Но ако сте решили да има­те по-стройна фигура, ви препо­ръчваме диета, основана на зе­ленчуци. Те намаляват атаките на глада. Освен това при нея отсъ­ства негативният ефект с колеба­нието в теглото. Тази диета се препоръчва с 30-45 минути три пъти седмично фитнес. С тренировките освен калориите, които ще изгорите, ще предпазите сър­дечния мускул от деградация.

СЛЕД 45 години не се препоръчват резки движения.

СЛЕД 50 години се влошава освобожда­ването на течности от организма, причина за напълняване и поява на високо кръвно.

За да го избег­нете, намалявайте солта. Непрек­ъснато! Да се превърне в основен принцип на храненето ви!

Сериоз­на грешка би било да се подложи­те на прекалено суров режим или направо да гладувате. Така допъл­нително съкращавате и без друго намаленото ниво на калций в ор­ганизма, което означава основен риск от остеопороза.

Спортът ви е нужен повече от колкото на мла­дини. Най-подходящо е ходенето по 1 час дневно сутрин и вечер.





материал на https://www.art1a1d.com

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+