Националните герои мотивират моите деца!

Днес е 19 –  занете, че тази дата е по-специална в нашата история. 145 години от края на светъл човешки живот.
https://www.art1a1d.com/ Притиснати от изпълнение на строги разпределния и административни задачи, от зорко наблюдение в класните стаи  да няма инциденти – на учлището не му остават сили да обърне подобаващо внимание, за съжалание, на важни събития от нашата история , а така историческата памет избледнява.
Днес ще отбележа с моите първокласници– за кратко- светлата дата в класната стая, за да почетем все пак  с децата този герой-  Васил Левски .
Сега сме втора смяна и концентрацията на децата почти лиспва след третия час, но когато им споменах в петък за Левски – млъкнаха и най- палавите.

                                     https://www.art1a1d.com       https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2018/02/photo-3.jpg
Помолих децата да донесат в понеделник цветя- който има от градина .
Веднага се съгласиха.
Вече сме си говорили за Левски и неговия живот и нали нямам време съм  им подготвила портрета  на героя, който те са виждали в Буквара, разделен на парченца.  Те ще трябва да сглобят пъзела.
Ще го направим като състезание. Получените портретчета ще закачим на стената над цветния кът .
Ще си направим снимка за спомен.
Това ще е Левски за тези деца.
Със стария клас бяхме подготвили рецитал, който те изнесоха пред близкия паметник. Бяхме заедно с родителите. Поднесохме  цветя и се поклонохме с минута мълчание. Направихме видео.
Тази година- само пъзел.
Дано остави спомен у децата за този  човек- Васил Левски!

А усилията ми и личното изгубено време от ровене в нета за снимка, до форматиране ,  изтегляне на флашка, носене на ксерокс, защото у дома нямам, закупуване на материали… рязане на 27 пъзела… Това не са трудоемки неща , но отнемат лично време и никой не го вижда и не го брои….

Не е важно.

Много е малко на фона на жертвата на един българин ….

Ще направя снимка без лицата на децата и аудиозапис на песен, която с тях си обещахме,  че ще изпеят пред портретите на Левски.

Ще Ви покажа какво се е получило, но когато ми се отвори лично време,  защото и това  е вид труд, а в развитите страни казват:
,,Времето е пари и парите са време!”




Бъдете здрави!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+