Ако историческите личности бяха част от XXI-ви век?

Нека да  се позабавляваме с крайния резултат от идеята да пренесем легендарни и исторически личности в настоящето.

Новата визия на Уилям Шекспир, Хенри VII, Адмирал Лорд Нелсън и компания е част от проект за преработени по съвременна мода техни портрети на историческия ТВ канал Yesterday. Над реализацията в продължение на 3 месеца са работили доказани виртуози в обработката на графични изображения, които създават кадрите под зоркото око на всепризнания академик и историк д-р Сузана Липскомб, която гарантира, че те отговарят изцяло на идеята. И така, вижте преработените портрети!https://www.art1a1d.com

Елизабет I
Петият и последен монарх от династията на Тюдорите, наричана от съвременниците си The Virgin Queen Елизабет най-вероятно ще е дама в мъжко амплоа – с изправена коса в стилна къса прическа (на горната снимка). Известна с любовта си към модата, тя би заложила на костюм по поръчка с богата цветова гама, а липсата на усмивка и дълбоко стиснатите устни вероятно ще прикриват новите й керамични фасети, закупени с цел да прикрият най-голямата й слабост – зъбите.

https://www.art1a1d.com
Адмирал Лорд Нелсън
Вицеадмиралът, добил популярност с участието си в битките на Наполеон, едва ли ще се лиши от любовта си към вълните (парадоксално – въпреки, че цял живот е страдал от морска болест) и днес бихме го видяли в типична за времето ни модерна военноморска униформа. Дясната му ръка, която губи при десант на Канарските острови край Тенерифе, след като куршум раздробява раменната му кост, е заменена с протеза, а макар че по времето му най-високото военно отличие на Острова все още не е съществувало, то днес със сигурност той щеше да е един от носителите на Кръст Виктория.

https://www.art1a1d.com/
Уилям Шекспир
Известният с нетрадиционното си мислене хипстър Шекспир е в типичното амплоа на съвременен драматург с карираната си риза и вълнена жилетка. Има пиърсинг и на двете си уши, като по този начин оставя отворен въпроса за сексуалността си. И тъй като легендарният писател винаги е страдал от известно оплешивяване, то този проблем е лесно решим през 21 век с различните методи за присаждане на коса в най-различни прически.

https://www.art1a1d.com
Хенри VII
Прочутият със суетата си и слабостта към пищното облекло крал Хенри VII би заложил на фасети и щекери за коса, за да прикрие пооголялото си теме. Обемният му и натруфен костюм е заменен от стилен тъмен такъв, създаден по поръчка от някой популярен дизайнер, допълващ се от аксесоари като диамантен пръстен и уникален марков часовник. Вместо закрепена до брадичката памучена риза, тук изборът е спортна, разкопчана в стил Саймън Коуел риза, а цялостното впечатление се допълва от набитата му мускулеста фигура, напомняща за страстта му към ръгбито, лова и тениса.

https://www.art1a1d.com
Мария-Антоанета
Обемната й и дълга почти три метра коса днес би била спусната надолу, а твърде високото й чело – скрито от стилна прическа с модерен перчем. Известните й в младостта криви зъби тук са блестящи, резултат от намесата на ордотонтолозите, а малките й гърди са заменени от гръдни импланти. Голямата й слабост, модата, заради която често се е преобличала дори по три пъти на ден, през 21 век вероятно би се изразила с рокля от нашумял дизайнер (като например Валентино) и моден аксесоар – златна гривна или шапка в стил Филип Трейси. А ако се доверим на портрета й – явно и чрез страстта към по-обилен грим.



материал на https://www.art1a1d.com

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+