6 фрази, които след детето значат нещо друго

 https://www.art1a1d.comScary mommy и блогърката Дженифър Тодрик удрят в десетката с кратък обзор на 6 фрази, които преди детето са означавали едно, а откак сте родители – съвсем друго.

Последният път, когато казах на съпруга ми: “Да го направим!”, двамата стояхме над могила от прясно ако, изхвърлено на килима от 2-годишното ми дете. Бяхме по средата на тренировките за използване на гърне и беше станало напълно ясно, че детето не иска да ака в тоалетната. И ето ни нас, изтъпанчени там, с жълти гумени ръкавици за миене на чинии и шише препарат за петна.

Откакто имаме деца, се улавяме да казваме думи, които винаги сме казвали, но сега звучат другояче. Ето топ шест фрази, които и за вас може да значат нещо друго след появата на децата:

1. Да го направим.

Преди децата сте казвали тази фраза със секси глас, съблазнителен поглед и може би дори и мръснишко поклащане на ханша (ако сте от този тип мъже, като моя мъж). Щом се възпроизведете, все още го казвате, но това, което вече имате предвид, е, че има куп домашни задължения за вършене и те НЕ включват секса.

В кухнята все едно е избухнала бомба, пералното помещение всъщност дори не може да се види, защото е погребано под купища мръсно бельо, а дневната изглежда така, все едно хипермаркет за детски играчки е изсипал товара на камиона си там.

Изобщо не си събличай дрехите, спри да ми люшкаш ханш и слагай гумените ръкавици. Да се хващаме за работа. Имаме да чистим!

2. Уморен/а съм.

Преди да имате деца, може и да сте си мислили, че сте уморени. Не сте били уморени, глупчовци. Дори не знаете какво значи умора, докато нямате деца, които да управляват живота ви и да изсмукват живота от душата ви. Преди, когато сте казвали на човека, когото обичате, че “отивате да си лягате”, това е значело, че ще полежите будни в леглото, може би ще почетете книга, ще поцъкате в социалните медии и дори ще се заиграете, ако другият също положи малко усилия.

Сега, когато вече сте родители, “уморен/а съм” означава, че наистина отивате да си лягате. Значи, че ще си затворите очите и ще спите. Наистина сте уморени и дори няма смисъл да се опитват да ви въвлекат в сексуална дейност, защото рискуват да загубят израстък. Ръка, крак, гениталии…, нещо със сигурност ще бъде отрязано, ако ви докоснат по неподходящ начин.

Уморена съм. Обичам те. Не ме пипай. Лека нощ.

3. Трябва ми питие.

Преди децата сте пиели за забавление. Тогава само сте си мислели, че имате проблеми: шефът ви е гаден, лщбовникът ви е изневрил с братовчедката, кучето се е изакало на килима, бла бла бла.

Кучето се изакало на пода? Детето ми, което е човешко същество, се изака върху мен днес. Преди на вас и вашият любим да ви хрумне брилянтната идея да си имате семейство, сте използвали всякакво извинение защо имате нужда от питие.

Сега, когато сме родители, ние пием с цел.

Причината да пием напитки за възрастни сега лежи в леглото си и си гушка одеалото. Със сигурност точно в този момент те са сладки и очарователни мъничета, но тръшкането, истериите и тийнейджърският бунт са истинските причини човек да си сипе.

4. В настроение за секс.

Преди децата не се е налагало да имате кодова дума или реплика, защото “винаги бяхме в настроение”. Обаче сега се налага да се измислят кодови фрази за пред децата, освен ако не ви се води ОНЗИ разговор с 5-годишно дете.

“Искаш ли после да поиграем на една игра?” не е приемлива фраза.

“Мъжът ми опита веднъж и в резултат синът ни отказа да си легне същата вечер, защото не искаше да изпусне “играта”, която щяхме да играем”, пише Дженифър Тодрик.

Искам да кажа… не го обвинявам, но това е просто грешен подбор на думи. Вече казваме неща като:

“Искаш ли да оправим леглото довечера? Глади ли ти се тази вечер? Да почистим мокрото помещение по-късно?”

Тези неща не звучат забавно на едно подрастващо хлапе, а и на никой възрастен. Което всъщност е целта.

Само се уверете, че с партньора си говорите за едно и също. Иначе може да се получи доста конфузно! Ако не сте го обсъждали предварително, жена ви може наистина да реши, че смятате да свършите нещо полезно за дома, като например да почистите мокрото помещение. Затова репетирайте и как го казвате:

“Искаш ли, таковата… нали… да позачистим мокрото помещение после, скъпа?”

(Добавете и повдигане на вежда и бавно намигване. Мокрото помещение трябва да звучи секси.)

Това ще помогне намеренията ви да звучат напълно ясно.

5. Само най-необходимото.

Опаковането на багаж за почивка е като опаковане на багаж за евакуиране от града след зомби апокалипсис. Красимира вече е писала по темата – вижте текста ѝ Имам да оправям багаж и ми иде да се гръмна!

Опитвате се да опаковате “само най-необходимото” и бързо осъзнавате, че всичко, което имате, е необходимо, за да може тази почивка да мине безпроблемно.

Всеки от нас има нужда от всичко.

В това семейство сме четирима, което значи, че ни трябват около 17 чанти. Едно време почивките бяха почивки. Сега те са тест, за да проверите колко стабилен е бракът ви. Ако се върнете от почивката още женени, значи “почивката” е била успешна.

6. Обичам те.

Това е единствената фраза, която става по-добра след появата на децата. Само сте си мислели, че знаете какво е истинската любов, но не знаете, докато нямате дете. Това е друг вид любов. Когато казвате, че обичате котката си, това е същата любов, с която аз обичам шоколадово мляко.

Чувствата ги има и са изключително силни, но все още не сте изпитвали любов, която да изкара от вас всяка възможна емоция, която можете да си представите. Не го казвате, само за да го кажете. Това не са празни думи, казани ей така, между другото, или нещо, което казвате по навик. Чувствате го с всяка фибра на съществото си. Тези думи са най-добрите от всички.

Когато кажеш на едно малко детенце, че го обичаш, знаеш, че всички трудности и промени в живота ти, откак го имаш, си заслужават.

А сега искам още едно.

“Искаш ли…. таковата…. нали, да позачистим мокрото помещение после?”




материал на MaikoMila

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+