Колкото по-щастлив е един човек, толкова по-семпло се облича

Това сочат заключенията на модните блогъри въз основа проучване, базирано на годишния доклад на ООН за състояниеhttps://www.art1a1d.comто на щастието по света.

За първи път подобно проучване за връзката между начина на обличане и щастието е направено през 2011 година, а към него учените са разработили метод, с който следят нивото на благосъстояние на различните нации, както и субективните оценки на хората за това колко добре живеят. След това те сравняват показателите и правят рейтинг на страните според нивото на щастие на техните граждани.

Норвегия, Дания и Исландия оглавяват челните позиции в списъка с десетте най-щастливи държави през 2017 година. Освен европейски държави в списъка попадат и Канада, Нова Зеландия и Австралия.

Какво обединава най-щастливите нации? Освен фактите, че имат висок стандарт на живот, развита икономика и ефективна социална политика, те си приличат в една неочаквана сфера – модата.

От гледна точка на модните експерти, повечето от хората в Топ 10 на щастливите страни имат простичка концепция за начина си на обличане – семпъл стайлинг, който е подкрепен от изчистени линии, естествени цветове и материhttps://www.art1a1d.comи. Това е неписаното модно за всички, които изповядват мантрата наречена комфорт.
Интересен факт е, че държавите, които са законодателките на световната мода, заемат места, далеч от челната десетка. Там, където всеки втори се стреми да се превърне в модна икона или да се съобразява с всеки новоизлязал тренд, нареждат Франция на 32-ро място, а Италия заема 50-то място от 155 държави. В дъното на класацията се намира и България, заемайки 105-то място. Може би защото българите обичат да се кичат с всевъзможни дрънкулки, а по дрехите им задължително присъстват камъни или пайети.

Именно за това простичките неща като бяла тениска, дънки и спортни кецове са предпочетени от най-щастливите хора, които не изпитват нужда да си вадят очите с молив, нито да подчертават веждите си с такъв, препускайки към работното място на 10 сантиметрови токчета.

Щастието носи прости дрехи!

Това съвсем не е метафора. То няма нужда от модни трикове, крокодилски чанти и палта за няколко хиляди евро.

Щастливците го предпочитат семпло!



материал на http://www.elle.bg; автор- Кристиан Пижов

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+