4 начина да направим смартфона си дълголетник

https://www.art1a1d.comВсяко нещо има живот . Има край всеки уред, който ползваме, но от отношението ни  към него зависи той да ни служи вярно, а и да бъде ползван максимално дълго. Така е дори и с най-скъпите смартфони.

Тук са 4 прости условия, за да  има телефонът ни по-дълъг живот:

Предлагаме да следвате няколко прости правила. Така ще удължите живота на новата си придобивка.

1. Правилно зареждайте устройството

Ако телефонът ви е с вградена батерия, именно тя ще започне първа да сдава багажа. Има няколко неща, които може да са ви от полза, когато искате да извлечете максимум служба от смартфона, таблета или лаптопа.

Не дръжте устройството в условия на висока или ниска температура. Ако забележите, че телефонът се е нагрял, оставете го на място да се охлади. В противен случай работоспособността на батерията рязко ще спадне.

Повечето производители и експерти съветват да не зареждате устройството дълго и да не го оставяте включено към ел. мрежата. Например през нощта. Освен това е желателно да не разреждате телефона до 0%.

2. Не забравяйте обновленията

Инсталирайте всички обновления, които са достъпни, дори ако не харесвате функции, които те добавят. Програмните ъпдейти обикновено коригират маса грешки, подобряват стабилността на работа и безопасността.

Изключение: Ако телефонът ви е по-стар от 3 години, препоръчваме да не инсталирате обновления.

3. Пестете паметта

Дефицитът на памет на компютъра или смартфона може да провокира ред проблеми. Поради това не забравяйте да пестите пространство. За целта ще са ви от помощ облачни услуги, като OneDrive на Windows, iCloud на macOS и iOS, Google Диск, Dropbox.

4. Защитете устройството от мръсотия и удари

Ако досега не сте чистили телефона си или друго устройство, време е да се научите. Така ще удължите срока на служба.



материал на https://profit.bg/

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+