МОН въвежда учене само първа смяна

До 2021 г. ще се въведе едносменен режим. МОН започва преглед на училищната инфраструктура
https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/08/php7eckbl_559x345.jpgМинистерство на образованието започва преглед на училищната инфраструктура в цялата страна, за да започне въвеждане на едносменен режим на обучение.

Това заяви пред Нова телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев. Той обяви, че целта на МОН е до 2021 г. да бъде въведен такъв режим заради уморяването на учениците.

По закон би трябвало да се учи сутрин и само ако базата не позволява и има много деца, обучението се разделя на две смени.

Министър Вълчев обясни още, че вече е започнал преглед на училищната инфраструктура и това ще стане по-трудно в големите градове, където има повече ученици. Той обаче беше категоричен, че в най-кратки срокове това ще се случи.

Това , червено изречение ме кара да си мисля, че в много училища тази прекрасна идея няма да бъде осъществена… Знам ли? Може пък съвсем да се свие училищният състав и навсякъде да е възможна първата смяна или пък да се построят много нови и модерни училищни сгради…

А ето и някои коментари на учтелската гилдия:

Енеза Ангелова За три години всяко училище трябва да е в своя сграда. И сега има сгради, в които се помещават по две училища. Това трябва да бъде променено.
Iordan Petrov Понякога е изкуствено това разделение на две училища. В София има доста такива симбиози. И поради липса на сгради, най-лесното е да бъдат обединени в едно от 1 до 12 клас.
Живко Русев Iordan Petrov София не е България…
 
Liubomira Atanasova Tencheva Това може да се осъществи само в малките градове и селата, където и сега си учат на 1 смяна

Маргарита Бумбарова Това е поредното безумие! Този се опитва да ни психяса още преди 15 септември😡

Енеза Ангелова Не е безумие. Това е заложено в образованието още когато се договаряше приемането ни в ЕС.

Valentina Ivanova Надявам се, че е заложен и нов сграден фонд. Защото иначе наистина е безумие.

Данко Калапиш Това са невъзможни неща за мен поне. Звучи прекрасно, защото научни изследвания доказват, че организмът е работоспособен сутрин до обяд, а не следобяд, но с наличната база е много трудно осъщесвяемо.
Albena Kirova Как ще се получи в училищата, където има много ученици и недостиг на стаи?
Енеза Ангелова Става дума за това, че всяко училище ще се помещава в своя сграда. Ако е с много деца, ще се учи на две смени. Но е важно в сградата да не са две училища. Това ще се прави.
Iordan Petrov Не е това. Идеята е всички да са първа смяна.
Енеза Ангелова Iordan Petrov ще си говорим по това намерение по-късно.
Iordan Petrov Защо, дори в заглавието на статията го пише ясно.
Енеза Ангелова Iordan Petrov тези статии са журналистически. Кой каквото разбрал -това писал.
Elena Bojkova Ха дано!
Албена Алексиева Дали ще има ден от това лято, в който няма да сме сюрпризирани от МОН? 😎
Galina Georgieva Ей, че хубаво звучи! Мечта за всички е едносменния режим! Може пък и да се случи ЧУДО: нови сгради, с басейни, спортни зали, да се върнат кабинетите от старото тоталитарно училище (добре оборудваните кабинети по музика, химия, физика, биология с хранилищата към тях).
Milena Lessova Ех, утопия!
Galina Georgieva Ех, утопия!
Станислава Христова Гале, отчаян оптимист си. Нашето училище трябва да се удвои – поне!

……………………………………….

………………………………….



материал на https://m.offnews.bg/

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+