Психология на конткта- 15 начина за успех

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/parent-teacher-conf-3.jpg1. Когато група от хора се смеят, всеки инстинктивно поглежда този, който му е най -симпатичен в групата. (или този, който иска да бъде негов приятел). Така можете да идентифицирате взаимовръзките във Вашия клас.
2. Когато сте напрегнати в работата, или ситуацията изисква концентрация, е препоръчително да дъвчете нещо (ако регулирате теглото си, може да е дъвка). Това е свързано с подсъзнанието на човека и чувство за сигурност, тъй като обикновено се храним, когато не сме застрашени.
3. Ако някой е ядосан и ни крещи, е препоръчително да запазим спокойствие. Ако реагираме агресивно на агресивната среда, положението само ще се влоши. По-късно, този човек гарантирано ще се срамува от поведението си. Дори и да не го казва, ще знае, че не е бил прав. Това е изключително важно, при работа с агресивни родители.
4. Когато човек отговаря на въпрос само частично, или твърде уклончиво, не питайте отново. Мълчаливо го погледнете в очите. Реакцията ще Ви изненада. Твърде вероятно да го притесните и ще предизвикате събеседника си, да продължи да говори.
5. Оказва се, изражението на лицето, не винаги е резултат от определени чувства. Доказано е, че то може да предизвика същите тези чувства, ако му зададем изражение. Примерно ако желаем да се чувстваме щастливи трябва да се усмихваме по- често и възможно най-широко.
6. По-добре е да не използвате изрази от рода на “Аз мисля” или “Аз предполагам” Те показват на събеседника Ви, че сте несигурен и е възможно да не Ви се доверят.
7. Преди важно интервю, среща с родители или колега, който не познавате, е полезно да си представите, че сте свързани с това лице с дългогодишната връзка и близко приятелство. Така нашия вътрешен мир и ум с лекота ще пресъздадат положителна среда. Гарантирано, така Вие ще вдъхнете на другата страна спокойствие и увереност.
8. Ако ние сме в състояние искрено да се зарадваме от среща си с даден човек, гарантирано на следващата среща и той ще се радва да Ви види. (Между другото, кучето постоянно прави този трик с нас).
9. Хората са склонни да се съгласяват да ни дадат нещо малко, ако преди това са ни отказали нещо голямо.
10. Как върви определена среща, колкото и странно да Ви звучи, може да получите от позицията на краката на своя събеседник. Ако върха на обувките на събеседника Ви сочат на различно място, а не към Вас, това обикновено означава, че лицето, иска бързо да сложи край на разговора.
11. Ще присъствате на среща, на която се очаква да има критики към Вас. При такива обстоятелства, най-добре е да седнете до човека, който очаквате да Ви критикува. Гарантирано той ще загуби част от агресивността си и е твърде вероятно да промени намерението си да атакува. Дори и да го направи, ще бъде по-мек.
12. Голяма част от хора не могат да различат демонстрираната увереност и реалната увереност. Ако се научите да демонстрирате увереност, хората гарантирано ще бъдат привлечени от Вас.
13. Един добър съвет за класните ръководители . Поставете в класните стаи огледална стена или огледални повърхности. Хората се държат много по-правилно, когато се виждат отстрани, защото никой не обича да види себе си раздразнен и ядосан.
14. Винаги при първа среща с родител се опитвайте да видите цвета на очите му. Той подсъзнателно ще усети топла връзка и чувство, че може да Ви има доверие, именно заради удължения контакт с очите.
15. Опитайте при първа среща с родители, да не демонстрирате превъзходство и да не водите разговора от позицията на доминант (Вие на бюрото, а той прав до Вас). Създайте си място за провеждане на такива срещи, което да е приветливо и да има уют. В последствие, положителните емоции от тази среща, ще бъдат свързани и прехвърлени на Вас. Особено ако годината е първа за този клас, задължително трябва да проведете среща с родителите на всеки един ученик. Така ще създадете по – голямо доверие в родителя, ще можете да управлявате рисковите ситуации, да индентифицирате определени агресивни или рискови звена.

 / материал на  инж. Калина Христова /

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+