Най-опасните плажове в света

Daily Telegraph избрява плажове, смятани за едни от най-опасните в света:

Реюнион

Остров https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/indexгхгхг.jpgРеюнион представи миналата година нови начини за спиране на нападенията на акули в опит да се отърве от лошата си слава на най-смъртоносния плаж в света. Френската територия, на 225 км от Мавриций в Индийския океан, е преживяла 20 нападения, седем от които с фатален край, от 2011 г. насам. Това означава, че в последните пет години 13 на сто от всички нападения на акули, завършили със смърт, в света са станали около малкия остров с дължина 64 км.

Остров Фейзър, Австралия

Морета, което заобикаля остров Фhttps://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/784596.jpgрейзър, югоизточно от Куинсланд, са забранени за туристите. Освен ако нямат нищо против да плуват с акули и медузи, докато се борят със силните течения. Ако пък се насочите към брега, можете да се натъкнете на някои от най-смъртоносните паяци в света, на някой и друг соленоводен крокодил, както и на динго, което понякога напада хора.

Гансбаай, Южна Африка

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/Gansbaai-South-Africa.jpgТази част от света е територията на голямата бяла акула. На няколко километра от брега се намира малкият воден канал Шарк алей между остров Дайър и Гейзър Рок. Той приютява колония от около 60 000 тюлена, които привличат големи бели акули и орди от туристи с фотоапарати, които се озовават в капана на акулите.

Прая-ди-Боа-Виажем, Бразилия

Този популярен пясъчен плаж в Ресифе, Бразилия, привлича плажуващи през цялата година и някога се смяташе, че няма акули. Но от 1992 г. тук са регистрирани най-малко 50 нападения на акули, от които 19 с фатален край. Еколози казват, че причината е унищожаването на крайбрежната екосистема в областта от рибарските кораби, които се доближават все повече до крайбрежната линия. Ако това не е достатъчна причина за предпазливост, имайте предвид, че престъпността в града е висока.

Шънджън, Китай

Освен че е леко пренаселен, gettyimages-71593249-1плажът в Шънджън, близо до границата с Хонконг, напомня, че удавянията са основната причина за смърт при децата на възраст между 1и 14 години в народната република.
Северната територия и Куинсланд

Всяка година между октомври и април нашествие от кубомедузи налага затварянето на стотици плажове в Северна Австралия. Те са едни от най-смъртоносните същества в света и са отговорни за смъртта на най-малко 70 души от 1883 г. насам. Ужилването е води до такава агонизираща болка, че някои жертви получават спиране на сърцето, преди да успеят да стигнат до брега.

Окръг Волуша, Флорида

daytona-beachПовече непредизвикани нападения от акули са се случили край бреговете на окръг Волуша във Флорида, отколкото в цяла Южна Африка – 267 от 1882 г. Нито едно обаче не е било с фатален край. Освен това е по-вероятно да ви удари гръм във Флорида, отколкото на което и да е друго място в Северна Америка: 71 смъртни случая заради поразяване от гръм са били регистрирани в щата между 1997 и 2006 г.

Чоупати бийч, Индия

Гмуркайте се, водата е чудесна! Отдавна Чоупати бийч в Мумбай има репутацията на един от най-мръсните в света, а водата тук е напълно негодна за плуване. Плажът обаче не може да бъде пренебрегнат в началото на септември, когато жителите на Мумбай се стичат тук, за да отпразнуват хиндуистки фестивал. Но плановете за облагородяване на плажовете в региона явно са застопорени.

Копакабана, Бразилия

Той не е като Прая-ди-Боа-Виажем в Ресифе с едва шест потвърдени нападения на акули от 1931 г. насам, но по-голямата опасност тук са джебчиите. Кражбите са често явление, така че оставете фотоапарата и портфейла си на сигурно място в хотела. По време на Олимпиадата нямаше много съобщения за кражби на плажа, така че ще е интересно да разберем дали крайбрежната линия в града е прочистена от джебчии за постоянно.

Атолът Бикини, Маршалови острови

Тоhttps://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/orig.jpgва място, включено в Списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство, е опасно по две причини – ядрена радиация и акули. Тук са извършени над 10 ядрени опита между 1946 и 1958 г., въпреки че островът е обявен за безопасен от САЩ през 1997 г. Местните жители обаче отказват да се завърнат, а консумирането на плодове и зеленчуци от региона не е препоръчително. Така че в никакъв случай не доближавайте паднали кокосови орехи. Освен това липсата на риболовна дейност в областта в последните 65 години означава процъфтяващ морски живот, включително многобройни акули. Многобройните потънали кораби в региона привличат стотици водолази всяка година.

Червен триъгълник, Калифорния

В тази част от северното калифорнийско крайбрежие са извършени 11% от всички регистрирани атаки на големи бели акули. Голямата популация на морски бозайници, включително тюлени, видри и морски лъвове са отговорни за това.

Килауеа, Хавай

Вhttps://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/vulcao-Kilauea.jpgнимавайте, когато постилате кърпата си. Черният плясъчен плаж в Килауеа, на най-големия хавайски остров, се намира близо до един от най-активните вулкани в света. Той изригва постоянно от 1983 г. насам, като изхвърля лава в океана. Освен това на Хаваите са регистрирани 102 непредизвикани нападения от акули от 1828 г. насам, осем от които с фатален край.

Плажът Сиполите, Мексико

Твhttps://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/57333329.jpgърди се, че думата сиполите изва от местен диалект, който означава „плаж на мъртвите“. Малкият, но много посещаван плаж, популярен сред нудистите, е известен с големите си вълни и опасни течения. През 1995 г. е създаден отряд от доброволци, благодарение на които броят на удавянията намалява значително, а между 2007 и 2008 г. не е регистриран нито един смъртен случай при 180 спасявания на удавници.

материал на https://profit.bg/

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+