Рибка с броколи и домати чери

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/treska-brokoli-pomidori.pngРиба и зеленчуци – това е идеалната храна за летните месеци, когато организмът има по-малко нужда от мазнини, но се нуждае, както и във всеки друг сезон, от омега мастни киселини и витамини.

Рибата треска е изключително подходяща заради изобилието на витаминит A, Е и D в нея. Тя е широко разпространена на българския пазар, съчетава се много добре с всички видове зеленчуци и зелени подправки. Освен това, треската е вкусна за консумация както топла, така и охладена.

Добро решение е приготвянето й с броколи и домати чери. Предлаганите количества продукти в рецептата са за две по-големи порции.

Продукти:

Филе от треска – едно средно голямо към голямо парче, броколи – ¼ кочан, 8 – 10 домата чери, босилек – няколко стръка пресен или щипка изсушен, къри  – 1 чаена лъжичка, зехтин – 2 супени лъжици, сол и черен пипер – на вкус.

Приготвяне:

Разделете броколите на съцветия и ги гответе на пара около 10 минути.
Добавете към тях филето от треска, посолете, опиперете и гответе още 10 – 15 минути.
Филето можете да нарежете или да оставите на по-големи парчета.
Посолете.
Докато рибата е на огъня, смесете отделно зехтина с кърито. Нарежете доматите чери на половинки. Сервирайте в чиния броколите и рибата. Прибавете доматчетата и полейте със зехтина с къри. Украсете с листенца босилек.

Добър апетит!

автор:

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+